President roept op tot bundeling tegen economische recessie

foto: Ivan Summerville

Ook in een onafhankelijk land zullen wij economische recessies bij tijd en wijle moeten doorstaan. Deze recessies zijn onafscheidelijk verbonden met de wetmatigheden van de wereldeconomie, maar met die inzet van het volk zal Suriname ook deze tegenvallende tijden te boven komen.

Het perspectief hierbij zal zijn dat de vruchten van de inzet en doorzetting, alleen het eigen land ten goede zullen komen. Dit zei de president van Republiek Suriname tijdens de buitengewone DNA-vergadering welke in verband met 40 jaar staatkundige onafhankelijkheid is de Congreshal gehouden werd. Naast de president gaven DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons en verschillende fractievoorzitters ook een felicitatieboodschap. De president gaf verder aan dat niet alleen Suriname, maar de hele wereld thans door moeilijke tijden gaat. “Hoewel wij de ernst van deze problemen niet mogen onderschatten, kunnen wij stellen, dat wij deze problemen te boven zullen komen en dat wij deze problemen zelfs sneller en beter zullen kunnen overwinnen door naar elkaar te luisteren en door te bundelen en samen de schouders eronder te zetten.

Volgens de president staat de soevereiniteit van veel landen politiek, economisch en cultureel, zwaar onder druk. Internationale politieke en economische omstandigheden werken deze verontrustende ontwikkelingen in de hand. “Wij zullen daarom al onze ontwikkelingsplannen en projecties in het vizier moeten houden en, waar nodig, bijstellen en/of herzien ter garandering van onze ontwikkelingskansen. Wij herhalen dat alle Surinamers nodig zijn in deze steeds moeilijker wordende politieke en economische omstandigheden en ontwikkelingen. Nationale bundeling, eenheid en betrokkenheid is meer dan ooit een dwingend vereiste voor ons geworden”, beklemtoonde de president.

More
articles