Mozermo Creton Beste Hairstylist tijdens MAFB fashion fest

Afgelopen zondag hebben meer dan 90 MAFB deelnemers hun modetalent gepresenteerd op de catwalk in BAUT ZUID te Amsterdam, waaronder ook de Surinaamse talenten, Mozermo Creton (haarstylist), Kay van Dal (make- up artiest), Meredith Joeroeja (kleding ontwerpster), Heinrich Renfurm (model) en Rio Zalman (model). Zalman reisde mee om ervaring op te doen, terwijl de overige vier door Eddytude studio 597 (ES597) in Suriname zijn gescout en begeleidt door Gebi Seedorf en Omaira Toelsie van ES597 naar Nederland voor   Fashion Fest by MAFB. Hier hebben zij samen met de andere modetalenten een presentatie in elkaar gezet. Suriname is net als vorig jaar weer in de prijzen gevallen tijdens deze mode presentatie. Dit keer werd het Mozermo Creton, die de titel ‘Beste Hairstylist’ in de wacht sleepte met bijzondere creaties zoals een haarstuk, waar wierook uitkwam die verschillende zintuigen prikkelde. Vorig jaar reisde Creton ook mee om ervaring op te doen. Naast deze overwinning is er over alle talenten uit Suriname heel positief gesproken.  En naast de opdrachten die de deelnemers moesten uitvoeren, hebben zij ook een rondleiding gekregen in Het Tassenmuseum in Amsterdam. Ook brachten zij een bezoek aan de mode-ontwerper Adam Lee Caroll en aan het ROC Hilversum afdeling Mode.

Fashion show

De art gallery van BAUT ZUID was omgebouwd tot een catwalk, waarbij modetalenten uit Frankrijk, Nederland, Denemarken en Suriname hun visie op ‘mode toen en nu’ hebben gepresenteerd. De avond bestond uit 13 shows in teamverband. Elk team bestond uit een getalenteerde modeontwerper, hairstylist, make-up artiest en 4 modellen. De juryleden bestaande uit Anynouk Tan (modejournalist NRC Handelsblad), Steven Dahlberg (chef mode JFK magazine), Yokaw Pat (hairstylist en make-up artiest) Angelique Hoorn management), Ninke Bloemberg (mode curator Centraal Museum in Utrecht), Mila Ernst (projectleider Modemuze) en Willa Stoutenbeek (oprichter W.Green) hebben de beste make-up artiesten, hairstylist.

Dit zijn de vier bijzondere haarcreaties welke Mozermo Creton in elkaar heeft gezet..
Dit zijn de vier bijzondere haarcreaties welke Mozermo Creton in elkaar heeft gezet..

De deelnemers over hun ervaring:

Ontwerpster Meredith Joeroeja: “Ik heb heel wat bijgeleerd, zoals heel goed afstemmen met je teamleden over wat er gedaan moet worden en naar elkaars opinie luisteren. De historie van tassen was ook heel erg interessant, omdat er niet zoveel aandacht wordt besteed aan tassen, terwijl het wel een  onderdeel is van mode. Ik zou zeker nog een keer meedoen aan Fashion Fest Suriname, omdat het je netwerk uitbreid en jij leert ook je netwerk zelf uit te breiden. Er zijn zoveel talentvolle Surinamers die elk jaar meedoen en Fashion Fest Suriname geeft hun dan een push om hun talenten verder te ontwikkelen en dat vind ik geweldig.”

Hairstylist Mozermo Creton: “Vorig jaar was het al top en kon ik meedoen voor de ervaring en dit jaar was ik doelgerichter. Ben erg trots op mijn prestatie en heb ook dit jaar mijn netwerk weer kunnen uitbreiden.”

Make-up artiest Kay van Dal: “Deze reis is echt super, het voelt als een fashion family die op reis is gegaan die zoveel als mogelijk geniet van kunst en     fashion. De begeleiding is ook heel goed, er wordt veel tijd en energie in ons gestopt. Deze ervaring heeft me socialer gemaakt en mijn netwerk verbreed. Ik heb kennis kunnen maken met de wereld van fashion en voel me hierin thuis!”

Model Rio Zalman: “De samenwerking onderling was net als in Suriname verbazingwekkend goed, iedereen hielp. Ik heb heel veel ervaring opgedaan, ik heb een beetje kunnen proeven van deze wereld van mode, catwalks en super lange modellen. Het project Fashion Fest Suriname bied je zoveel mogelijkheden, het is echt een kans om te leren en te groeien. En ik raad iedereen die interesse heeft voor de mode-wereld, aan om zich in te schrijven. ”

More
articles