Mijlpaal VSH Foods met regionale export margarine sticks

VSH Foods wordt de eerste exporteur van margarine sticks in de Caricom. “Wij zijn zeer trots om vandaag de officiële ingebruikname van onze nieuwe verpakkingslijn met jullie te vieren” zei Jimmy Healy, president commissaris van VSH foods, vanochtend op het terrein van N.V. VSH Foods aan de Indira Gandhiweg. Ook gaf de directeur van VSH foods, Marlon Telting, aan trots te zijn op deze ontwikkeling, “Wij zijn ervan overtuigd dat wij met deze investering wederom een stap hebben gezet om onze marktpositie in Suriname en in de Caricom te verstevigen en een verpakking aan te bieden die aansluit op de veranderde behoefte van de consument”.

Voor de N.V. VSH Foods betekende deze ingebruikname een grote mijlpaal. Het bedrijf is opgericht in 1960 en begon reeds in 1963 met de productie van Yellow Bird margarine, meer bekend als Gelebek margarine. In de loop der jaren heeft zij haar assortiment uitgebreid met verschillende producten, waaronder Golden Brand en Marigold.

Suriname is een van de vijf Caricom lid-landen waar margarine en boter worden geproduceerd. Vandaag ging het in het bijzonder om de Golden Brand Margarine, die in sticks verpakking op de markt zal worden gebracht. Deze verpakking is helemaal in de lijn met de internationale trends voor margarine. Golden Brand in sticks verpakking biedt de mogelijkheid om de verscheidenheid van het product zoveel mogelijk te behouden. In een verpakking zitten twee sticks van 113 gram en is ook in smaak verbeterd.

Samen met de introductie van de sticks start de Golden Brand relaunch met de “new look more flavor” campagne. Ook wordt het Golden Brand assortiment uitgebreid met een productenlijn die niet in de koelkast hoeft te worden opgeslagen. Belangstellenden kunnen volgende week tijdens de Jaarbeurs 2015 kennismaken met de nieuwe Golden Brand Margarine.

Achtergrond

NV VSH foods produceert onder andere: Golden Brand margarine, Marigold Butter, Marigold Butter Spread, Golden Brand Slim margarine, Golden Brand Slim no salt margarine, Bake ’n Fry Shortening, Baker’s Choice bakkers margarine en Baker’s Choice Frying Oil. De Vennootschap maakt deel uit van de VSH United Group. De wijziging van de statuten met betrekking tot de naamswijziging van de Margarine- en Vettenfabriek N.V./Margarine, Fats and Oil Company Ltd. in N.V. VSH Foods, welke werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, gehouden op 27 april 2009, is gepubliceerd in het Advertentieblad van de Republiek Suriname op 7 december 2010. De directeur van de N.V. VSH Foods is Marlon Telting. Het bedrijf telt 60 werknemers. N.V. VSH Foods is genoteerd op de effectenbeurs van Suriname.

 

door: Gladys Findlay

More
articles