Benzinetarieven worden nog niet aangepast

foto: Johan de Randamie

De mensen hoeven niet te vrezen dat de benzinetarieven ineens omhoog gaan. Dat zegt de voorzitter van de Surinaamse Service Stations Exploitanten Bond, Sirodjeni Janki. Nadat men geconfronteerd werd met het nieuws dat de Surinaamse Dollar gedevalueerd is en dat de aankoopkoers van de USD vastgesteld wordt op SRD3,96 en de verkoopkoers op SRD 4,04 per US-dollar, was men in rep en roer en waren de meeste servicestations gesloten.

Volgens Janki is er hedenmorgen om een gesprek met vicepresident Ashwin Adhin en de minister van Handel en Industrie, Sieglien Burleson, gevraagd omdat de servicestation houders duidelijkheid wilden over de situatie van het devalueren van de SRD en wat te doen in geval de devaluatie doorgevoerd zou worden in de brandstofprijzen. Bij het gesprek kwam naar voren dat de prijzen niet gelijk aangepast zullen worden. Volgens de vicepresident zal men tijdig op de hoogte gesteld worden, omdat het op beleidsniveau bepaald zal worden. Janki geeft verder aan dat ze verwacht dat de rust weer zal wederkeren bij de pompstations.

Pomphouder Reza Ameerkhan van Gowtu aan de Mahonylaan en de Coesewijnestraat, geeft aan dat er hedenmorgen een enorme drukte bij beide service stations was en dat andere pompstations gesloten waren, omdat men meer duidelijkheid over de devaluatie wilde hebben. Volgens de ondernemer zou de brandstofkoers ook meegaan met de devaluatie, maar dat is gelukkig niet het geval.

More
articles