Gezamenlijke taptoe belooft waar spektakel te worden

Foto: Ivan Summerville)

De gezamenlijke taptoe van zowel militairen, politie, Motor Surveillance Dienst alsook de politie drumband welke vrijdag aanstaande in het André Kamperveenstadion plaatsvindt, belooft een waar spektakel te worden. Dat zegt kapitein Faried Ilahibaks die belast is met de algemene coördinatie van de te houden taptoe. De taptoe is een moderne versie van een militaire en muzikale show waarbij de diverse krijgsmachtonderdelen zich aan het publiek presenteren. Mensen die de taptoe willen bijwonen, mogen gratis het stadion in.

Kapitein Faried Ilahibaks zegt dat de voorbereidingen vlot verlopen. Bij de militairen gaat het onder andere om de commando’s, infanterie, militaire kapel en andere speciale eenheden die een show zullen geven. Ook zullen er helikopters aan te pas komen. Bij 40 jaar Srefidensi gaat het niet alleen om 40 jaar staatkundige onafhankelijkheid, maar ook om het 40-jarig bestaan van het Surinaams Nationaal Leger. In verband hiermee wordt er naast de taptoe ook een geweldige show in elkaar gezet voor 25 november aanstaande met onder andere aan parade en defilé.

Deze show vindt op het Onafhankelijkheids-plein plaats. Het ligt in de bedoeling dat men met de weinige middelen het volk zal laten genieten van de verschillende optredens.

Voor wat de taptoe betreft, verwacht men een vol André Kamperveenstadion. Slechts een deel van de hoofdtribune is gereserveerd voor de hoge gasten. Ook zullen er buitenlandse gasten aanwezig zijn. Het Surinaams Nationaal Leger heeft ondersteuning gehad van onder andere de Fransen om de lokale Motor Surveillance Dienst van de militairen te trainen met het begeleiden van hoogwaardigheidsbekleders in het verkeer.

door Ivan Summerville

More
articles