Schaakcombinatie Welgelegen interclubkampioen

De Schaak Combinatie Wel-gelegen is zondag met haar eerste team (SCW1) winnaar geworden van de Interclub-kampioenschappen van de Surinaamse Schaak Bond (SBB). Deze competitie voor schaakclubs werd zondagmiddag succesvol afgeslo-ten. De schaakclubs namen het tegen elkaar op om uit te maken wie de beste is. De clubs konden de krachten tegen elkaar meten in twee verschillende klassen, na-melijk de sub-topklasse en de topklasse.
In de subtop werd SCW1 de winnaar, gevolgd door Rukh-mania, eveneens met het eer-ste team. De derde plaats werd opgeeïst door Het Jon-ge Paard (HJP). Op de vierde plaats eindigde CSV1, terwijl de talenten van Latour, verbonden aan en uitkomend voor Stibula de prijs voor de vijfde plaats naar huis moch-ten meenemen. In totaal de-den zeven schaakclubs met 11 teams mee aan dit toernooi. De overige ranking is als volgt: 6.Caissa1, 7.SCW2, 8.Free First Move (FFM), 9. CSV2,  10.Caissa2 en 11.Rukh-mania2.
Beste bordspelers werden Shaief Chashawa, die al zijn partijen wist te winnen en uitkomt voor  Rukhmania.
Krishan Bridjlal  van Schaak Combinatie Welgelegen (SCW) werd tweede. De derde plaats wordt gedeeld door Martin van d’Lisle eveneens van SCW en Justice Nazir van Het Jon-ge Paard (HJP) beide spelers haalden een gelijke score van 6 punten uit 7 partijen.
In de topklasse was de spanning om te snijden. Schaak-club Rukhmania werd kampioen met 15.5 punten, se-mi-kampioen werd Het Jon-ge Paard (HJP) met 11 punten. De prijs voor de derde plaats ging naar Schaak Combinatie Welgelegen, die 10.5 punten wist te bemach-tigen.
Beste bordspeler in de topklasse werd Geryen dos Ra-mos van Het Jonge Paard (HJP). Hij wist al zijn partijen te winnen. Suradj Hanoe-man van Rukhmania werd tweede met een score van 75%. Hij sloot zijn laatste partij af met een remise af tegen eveneens Candidate Master Micheal Siban. Een andere Candidate Master, Gavin Ooft van Het Jonge Paard mocht de derde plaats delen met: Fide Meester en elfvoudig landskampioen Roger Matoewi (SCW), Ros-angela dos Ramos (HJP), Avi-kaar Malgie (CSV) en WCM Catherine Kaslan van (SCW).

More
articles