Twee rovers gesneuveld in vuurgevecht met politie

Twee leden van een roversbende zijn vanmorgen omstreeks negen uur gesneuveld en drie anderen raakten gewond tijdens een vuurgevecht met speciale eenheden van de politie. Twee politieagenten liepen ook schotwonden op bij de schermutseling. Dat heeft de afdeling PR van het Korps Politie Suriname vanmiddag aan De West laten weten. Er zijn vijf bendeleden aangehouden, inclusief de gewonden. Hoewel ooggetuigen beweren dat een verdachte wist te ontkomen, heeft de afdeling PR van het Korps Politie Suriname dat noch bevestigd noch ontkend. Een functionaris op de afdeling, zei tegenover De West dat onderzoek nog moet uitwijzen of de bende bestaat uit meerdere leden die nog niet zijn ingerekend. Buurtbewoners beweren steevast dat een man met robuust postuur met vermoedelijk een AK-47 geweer tijdens de schermutseling op de vlucht is geslagen. Ook zouden er volgens hun niet twee, maar drie doden zijn aan de kant van de bende.

De confrontatie had plaats aan de Bonistraat (Geyersvlijt), kort nadat de bende bij een beroving aan de Siemenstraat (omgeving Twee Kinderenweg) een tas met ongeveer SRD 100.000 en een onbekend bedrag aan Amerikaanse dollars had buitgemaakt. De rovers hadden de ondernemer met twee voertuigen klemgereden, nog geen twee minuten nadat hij van huis was weggereden. Politie-eenheden reageerden snel op een tip via het alarmnummer en wisten de bende die zich in meerdere auto’s voortbewoog, klem te rijden aan de Bonistraat. De rovers openden het vuur met vuistvuurwapens, machine- en jachtgeweren.

De politie beantwoordde zwaar terug. De rovers gooiden tenminste één handgranaat naar de politie, die kwam echter niet tot ontploffing. Behalve de zware wapens heeft de politie ook politie-uniformen en de buit teruggevonden in de vluchtauto’s.

ROVERS GOED INGELICHT

De bende blijkt goed te zijn ingelicht over de gangen van hun slachtoffer. Een tuinman, die iets verder in de straat van het slachtoffer werkt, vertelt aan De West wat hij heeft meegemaakt: “Ik zag al vroeg in de ochtend, omstreeks acht uur, een vreemde zwarte pick up hier voor de deur van mijn werkgever. Ik vroeg de bestuurder of hij naar iemand zocht. Die man zei dat hij op zoek was naar een kinderoppas in de omgeving, dus ik heb hem uitgelegd waar hij een crèche in de omgeving kon vinden. De chauffeur was een forsgebouwde creoolse man. Korte tijd later zag ik dezelfde auto op een andere locatie in dezelfde straat. Enkele minuten later hoorde ik schoten om de hoek.” Dat was kort nadat het latere slachtoffer van huis was gereden en een zijstraat was ingeslagen.

Ook een andere ooggetuige deed zijn verslag aan de krant. Hij was net aan het werk en trof voorbereidingen om aan de slag te gaan toen hij de auto van het slachtoffer ineens de inrit van zijn werkplaats zag oprijden. Direct daarop zag hij een zwarte pick up achter de auto van de man stoppen. “Da baka dat wan tra wagi klem a ma fu fes’sey. Den man djompo uit a wagi nanga bigi gon, sutu wan schot go na loktoe, dan den plak a man na a wagi.” Hij zegt dat ze daarna een tas en andere spullen uit de auto hebben gepakt. Het gebeurde allemaal in een paar seconden. De mannen waren volgens deze getuige bewapend met militaire wapens.

Beide verklaringen sluiten haast naadloos aan op de getuigenis van een taximan die samen met het slachtoffer de rovers heeft achtervolgd. Ook hij deelde graag zijn relaas met de krant. Volgens hem heeft hij een klant afgezet en zag hij op de terugweg drie bewapende en gemaskerde mannen al rennend uit een zijstraat komen van de Twee Kinderenweg . Ter hoogte van de OS Blauwgrond stapten zij in een grijs gelakte Toyota Mark X. Vervolgens kwam een Hindoestaanse man aangelopen, die de taxichauffeur om hulp vroeg. De man vertelde dat hij beroofd was door de drie gewapende mannen. Samen met de taxichauffeur werd de achtervolging ingezet. Intussen werd de politie op de hoogte gesteld, die op haar beurt de omgeving afzette. Via het GPS-systeem van de taxi kon de politie achterhalen welke richting de criminelen opgingen. Ter hoogte van Uniqa aan de Bonistraat was het raak.roof overval geyersvlijt 4roof overval geyersvlijt  2roof overval geyersvlijt 5

More
articles