Spanning te snijden in futsalcompetitie

The Lions klopt FC Internacional

De spanning is te snijden in de hoofdklasse zaalvoetbalcompetitie. De huidige kop-loper tevens regerend lands-kampioen Styx/The Kuldip-singh Group en subkoploper ZV Mengao zijn reeds zeker van deelname aan de aan-staande play-offs. Daaron-der zijn nummer 3 FC Inter-nacional, 4.Kabel Boyz/Luna Group en 5.The Lions in een hevige strijd verwikkeld om de bezetting van de laatste twee beschikbare plaatsen voor de na-competitie.
FC Internacional leek tot gisteravond veilig, maar leed met 3-4 een cruciale verliespartij tegen The Lions. De se-mi-kampioen van 2014 deed met de zege een schepje bo-venop in de strijd om tenminste de vierde plek. The Lions en Kabel Boyz/Luna Group hebben elk 30 punten, terwijl FC Internacional 32 punten heeft. Voor elk team in de hoofdklassecompetitie rest er nog één wedstrijd, met dien verstande dat de ploegen van FC Inter-nacional, Kabel Boyz/Luna Group en The Lions elkaar niet meer tegen komen. Dit maakt dat de algemene ron-de een spannend slotstuk krijgt. Bij winst in hun laatste wedstrijd blijft de de rang-schikking ongewijzigd, wat betekent dat dan FC Interna-cional en Kabel Boyz/Luna Group de overige twee tic-kets pakken en The Lions dus buiten de boot valt.
Echter hebben FC Internacio-nal en Kabel Boyz/Luna Group op papier zwaardere tegenstanders dan The Lions. FC Internacional neemt het zondag aanstaande op tegen ZV Mengao, terwijl Kabel Boyz/Luna Group daarna de degens kruist met Styx. The Lions daarentegen speelt op donderdag 12 november zijn laatste duel van de algeme-ne ronde tegen hekkenslui-ter Lengte Boys. Winst voor Kabel Boyz en The Lions en verliest voor FC Internacio-nal betekent echter ook dat de laatstgenoemde de play-offs mist.
In de onderste regionen gaat het er ook spannend aan toe in de strijd tegen degradatie. Lengte Boys won gisteren de derde onderlinge ontmoeting tegen Giants in de alge-mene ronde met 6-5. Dween Balker van Giants, Andy Hart en Clarence Struiken van Lengte Boys scoorden elk tweemaal. In de eerste ron-de deelden de ploegen de punten (5-5), terwijl Giants in de tweede ronde met 6-1 zegevierde. Beide ploegen staan nu op 11 punten. Lengte Boys is hekkensluiter. Giants speelt zondag aanstaande tegen.
Stand hoofdklasse (na twin-tig speelronden):
1.Styx/KG 46 punten
2.ZV Mengao 44 punten
3.Internacional 32 punten
4.Kabel Boyz/LG 30 punten
5.The Lions 30 punten
6.Pentagon 26 punten
7.Giants 11 punten
8.Lengte Boys 11 punten
Uitslagen tweede klasse: FC Blend-Ontspan 8-2. Kiran Ja-doenath van FC Blend 6 doelpunten. ZV Inter Bom-SV De Vuist 5-4. Delion Ka-rijodikromo van De Vuist 3 doelpunten.

More
articles