Jong Rambaan en WBC met doelpuntloos gelijkspel op safe

Jong Rambaan en Walking Boyz Company (WBC) hebben het op een accoordje gegooid bij de voortzetting van de SVB/Assuria nationale bekercup gisteravond in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. De wedstrijd eindigde precies zoals het begonnen was met een 00 stand. Door dit gelijkspel hebben beide teams een competitiepunt erbij en blijven zij in poule A de groep aanvoeren.
Beide teams kregen tijdens het duel in Essed geheide scoringskansen, maar deze schaarse mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken werden niet benut.
Hoewel de drang om te winnen zichtbaar aanwezig was bij Jong Rambaan (JB), was het toch WBC dat gedurende de wedstrijd een veldoverwicht had. De ploeg van trainer Hoepel oefende behoorlijk grote druk uit, wat JBdoelman Firgilio Lamsberg bij vrije trappen meerdere malen tot spectaculaire saves noodzaakte. Aan de andere zijde was het WBCgoalie Ronny Aloema die goed keeperswerk verrichtte. Aloema voorkwam dat JB kort na de spelhervatting de zege naar zich toetrok door goed uit te lopen, nadat JBgoalgetter Carlos Loswijk de bal veroverd had op de laatste verdediger vlak voor de gevarenzone. Loswijk stormde af op het doel en schoot, maar de bal kwam tegen de benen van de uitgelopen Aloema, die zich voor de voeten van de aanvaller wierp. Het inbrengen van Sersinho Reding en Miquel Slagveer bracht meer vaart in het spel van WBC, maar de beste kans op een doelpunt ging bij een heel goede combinatie en voorzet op het JBdoel verloren, omdat de bal afketste op de dekking van een verdediger.
Zowel WBCcoach Hoepel als JBhoofdtrainer trainer Ramkisoen, die werd bijgestaan door assistenttrainer Edward Redjosentono en verzorger J.Gambier, verlieten na het eindsignaal van arbiter Adang de strijdarena met een glimlach op hun gelaat. De spelers van JB mochten bij de ingang naar de kleedkamer elk een handdruk ontvangen van het clubbestuur.
De bekercompetitie wordt vanavond om 20.00 uur voortgezet op twee locaties. In het Essed Stadion treden om 20.00 uur tegen elkaar aan SNL en Toronto en simultaan in het Eddy Blackman Stadion te Livorno SVW en Boma Star. Op vrijdag 6 november betreden om 19.30 uur in het stadion van de Meerzorg Sportbond de teams van Nishan’42 en Naw Jawaan de strijdarena.
Een uur later, 20.00 uur, vangt in het Andre Kamperveen Stadion aan Transvaal vs Deva Boys en simultaan in het Essed Stadion RobinhoodDlamingo.
De rangschikking in poule A:
1.Jong Rambaan     37
2.WBC             37
3.FTN             23
4.Takdier Boys         20
5.Amardeep         20
(DRP)

More
articles