Moordenaar aangehouden na zelfmoordpoging

Lachminarainsingh ‘Boyke’ Koewarsingh (45), die ervan wordt verdacht in de nacht van zondag op maandag zijn ex-vrouw Mohamed Isa Aminagatoen en zijn schoonzoon Shafiek Sanjaykoemar met een vlijmscherpe houwer te hebben doodgekapt, heeft daarna geprobeerd zelfmoord te plegen door een overdosis aan medicamenten in te nemen. Terwijl de politie overal zocht naar de geweldenaar, lag hij halfdood op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het ziekenhuispersoneel wist niet eens om wie het ging.

Ondertussen is gebleken dat de dubbele moordenaar op dezelfde nacht waarop hij de twee mensen heeft vermoord, het ziekenhuis is binnengebracht. Een agent van het station Santo Boma achterhaalde de verdachte door een verband te leggen tussen het gezicht in het opsporingsbevel dat maandagochtend door het Openbaar Ministerie is uitgevaardigd, en een man die bewusteloos en naakt langs de straat was gevonden.

Hij was namelijk betrokken bij de begeleiding van de bewusteloze man naar het ziekenhuis, niet wetende dat het om een gewelddadige verdachte ging waarop zijn collega’s van Kwatta waarschijnlijk op dat moment al een klopjacht hadden geopend.

De politieambtenaar van Santo Boma in kwestie ging gisteren op de Facebookpagina van het Korps Politie Suriname en zag dat een Hindoestaanse man ter zake dubbele moord werd opgespoord. Aan de hand van de foto herkende hij hem als te zijn dezelfde man die de vorige avond per ambulance was afgevoerd. De agent schakelde de Centrale Meldkamer in, waarna collega’s van het station Munder werden gedirigeerd naar het ziekenhuis voor onderzoek. De politie van Munder herkende de verdachte ook en merkte dat hij op de naam ‘Boyke’ reageerde. Hij is gearresteerd en in verzekering gesteld. De politie wijkt sinds gisteren niet meer van zijn ziekenhuisbed.

More
articles