FTN stunt tegen SVB hoofdklasser Takdier Boys

Futu Na Kaba (FTN), de vertegenwoor-diger van de Wanica Sport Organisatie (WSO), heeft zich weer in de race van het nationale bekerkampioenschap ge-bracht. Verloor de WSO-vertegenwoor-diger vorige week in de eigen thuis-haven nog van SVB eersteklasser Jong Rambaan, zondag werd het een ander verhaal tegen hoofdklasser Takdier Boys (TB). FTN versloeg de SVB hoofdklasser met het kleinste verschil.
Silvanio Paulus scoorde in het Eddy Blackman Stadion te Livorno de enige en naar later bleek de gouden treffer voor FTN. Het doelpunt viel in de tweede helft, nadat ploegen de rust met een blanco score waren ingegaan. Door deze overwinning behoudt FTN in poule A kansen om door te stoten naar de volgende bekerronde, omdat de lidbondenploeg nu 3 punten uit 2 wedstrijden heeft. FTN bezet nu de der-de plaats, achter nummer 2 Jong Rambaan en koploper Walking Boyz Company (WBC).
WBC klopte zaterdag Amar-deep met 5-1 en eist in poule A de leidersrol op vanwege een beter doelsaldo dan Jong Rambaan, dat ook zes punten heeft uit 2 duels.
WBC en Jong Rambaan nemen het van-avond bij de voortzetting van de bekercompetitie tegen elkaar op in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion.
In poule E verloor Flamingo met 1-2 van Excelsior. Jelany Djemesi verzilver-de in de 21e minuut een penalty, die werd toegekend aan Excelsior na hands in het strafschopgebied van Flamingo. Rond de 70ste minuut kwam Flamingo sterk terug en scoorde via Kevin Lin-gaard de gelijkmaker, 1-1, maar in de slotminuten van de wedstrijd was Fla-mingo doelman Romano Plet niet klemvast en plaatste Excelsior’s Dono-van Plet de voor zijn voeten gevallen bal achter de Flamingo-goalie. Dat zou later de winnende treffer van Excelsior blijken te zijn. Uitslagen: Caravan-TOK 1-0; Santos-Wi Moksi 0-0; West Uni-ted-Inter Boskamp 5-0; Amardeep-WBC 1-5; Voorwaarts-Boma Star 4-0; Toronto-Transvaal 2-4; Nishan’42-ACo-conut 4-1. (DRP)