Welgelegen koploper Interclubschaakstrijd

De Schaakcombinatie Wel-gelegen (SCW) gaat momen-teel aan kop in de topklasse van de Interclubkampioen-schappen van de Surinaam-se Schaak Bond (SSB). Het team wist alle partijen in de eerste ronde te winnen.
De Interclubkampioenschap-pen 2015 gingen afgelopen zaterdag van start in het ge-bouw van het Centrum voor Financiële Educatie en Ont-wikkeling (CFEO).
Na de jeugd- en senioren-kampioenschappen nemen nu de schaakverenigingen het tegen elkaar op in de top- en subtopklasse.
In mei van dit jaar werden de Interclubkampioenschap-pen voor aspiranten gehou-den. Bij de Interclubwedstrij-den is het de beurt aan de gevorderdenen de experts.
In de topklasse zijn de volgende teams vertegenwoor-digd: Het Jonge Paard (HJP), Rukhmania, Caissa, Welgele-gen en CSV.
HJP volgt in de topklasse als tweede met 4 punten. CSV heeft met 1.5 punt. Rukhma-nia en Caissa zijn nog puntloos in dit eerste deel van het toernooi. SCW wist alle 5 partijen te winnen van Cais-sa. Het team van SCW be-staat uit landskampioen FM Roger Matoewi, Shatish  Lautan, Etienne Koenders, Cedric Prade en WCM Ca-therine Kaslan. Dit team nam het op tegen het team van Caissa, bestaande uit Giovanni Gordon, Carlos dos Ramos sr, Sabrina dos Ra-mos, Michael Blaaspijp en Alfred Ford. Hoewel Caissa dapper streed, gingen de routiniers van CSV er met de volle winst vandoor.
Een spannende confrontatie werd het tussen de teams van het HJP en CSV. De Can-didate Masters Gavin Ooft en viervoudig landskam-pioen Romario Sanches be-streden elkaar in een spannend duel. Ooft speelde aanvallend, maar uiteinde-lijk wisten beide CM’s elkaar remise te houden. De ove-rige resultaten zijn: Rosan-gela dos Ramos-Benaja Kro-mosoeto 1-0; Joel Frijde-Avi-kaar Malgie 0-1; Geryen dos Ramos-Immanuel Kromo-soeto 1-0 en Justin Chou-Pratul Panchoe 1-0.
Rukhmania kwam in zijn eer-ste treffen uit tegen HJP. Bei-de teams wisten elkaar in evenwicht te houden.  CSV won in de tweede ronde van Caissa.
In de Subtopklasse zijn er 7 schaakverenigingen vertegenwoordigd, te weten: Cais-sa, CSV, SCW, Het Jonge Paard (HJP), Rukhmania, Stibula en Free First Move (FFM). In to-taal doen er 11 teams mee.
Komend weekend wordt er vanaf vrijdag tot en met zondag gespeeld. Zondag is tevens de laatste speeldag van het toernooi
De tussenstand na twee ronden.
Topklasse:
1.SCW         5 uit 1
2.HJP         6 uit 2
3.CSV         2½ uit 2
4.Rukh.     2½ uit 1
5.Caissa     0 uit 2
Subtopklasse
1.Caissa1     10 uit 2
2.CSV1         9½ uit 2
3.SCW1        9½ uit 2
4.Ruhm.1     9 uit 2
5.HJP         8½ uit 2
6.SCW2     7 uit 2
7.CSV2         4½ uit 2
8.Stibula     5 uit 2
9.FFM         4 uit 2
10.Rukh.2     2 uit 2
11.Caissa2     1 uit 2

More
articles