Kennismaking met Nosjeman Big Youth

Nosjeman B. is in december in Suriname voor een officiële introductie en kennismaking. Live optredens zullen dan zeker ook plaatsvinden. Nosjeman Big Youth, geboren te Paramaribo is een veelzijdige muzikant. Oorspronkelijk komt hij uit een dorp, Santigron te Wanica. Tegenwoordig is Nosjeman B woonachtig in Nederland waar hij actief is in de reggae scene (Music World). Hij begon als zanger in de kas kawi formatie 036 en ging daarna naar de formatie Reality, waar hij zijn eerste kas kawina nummer zou opnemen: ‘Mr Dj ft Sonneman /Spitta’. Kort daarna kwam de overstap naar reggae waar hij in de band Priti Pangi(Amsterdam) belandde. Om toch meer zijn eigen muziek /vibe te maken begon hij de groep Nature Sound Family. In 2014 deed hij mee met het Reggae Benelux contest, waar meerdere zangers/Mc’s uit diverse landen aan deel namen. Hij kwam tot de semi finale.  In 2014 is ook zijn 4e en laatste mixtape tevens ook 1e Engelstalige mixtape ‘Wwausses vol. 4.0’ uitgekomen, met artiesten zoals Shockman (NL/SU) Action Fire (JA) Femke Barron (NL). Tegenwoordig wordt er getimmerd aan een Surinaams talige cd waar diverse stijlen te horen zullen zijn en een Engelstalige Reggae Roots Ep! De zanger Nosjeman B. is ook samen gaan werken met de Reggae Band Roots’NCultjah in Suriname. Zij willen de reggae muziek op een hoger niveau brengen en Suriname vertegenwoordigen op de wereldkaart. Op verschillende radiostations in Suriname zullen, we de komende tijd kennismaken met de muziek van Nosjeman B. ‘Lagi Mati’, ‘Only One’ en ‘Guide Me’, zullen we zeker te horen krijgen.

More
articles