Weinige meetmomenten deren vechters niet

De afgelopen tijd zijn er weinig meetmomenten geweest op het gebied van kickboks en MMA, maar dat deert de vechters, die morgenavond zullen deelnemen aan de To-rarica Summer Fights, niet. De kickboks- en MMA-vechters uit Nederland, Curaçao, St. Maarten, Brazilië en Suriname zijn naar ei-gen zeggen niet gedemotiveerd door het ge-brek aan meetmomenten. Ze zijn er juist klaar voor wanneer morgenavond de vonken ervan af zullen vliegen tijdens het door de Stg. Sport for Sports in samenwerking met Star Fighters Promotion georganiseerde gala op de tennisbaan van Hotel Toraica.
De topvechters Clyde Brunswijk, Denise Kiel-holtz, Eyevan Danenberg, Benito Linger en Joshua Kasters warden gisteren aan het pu-bliek gepresenteerd tijdens een ontmoeting met de pers in de baredge van Toraica.
Ofschoon het de laatste tijd moeilijk ging met het organiseren van gala’s vanwege de oprichting van een bond, hebben de vech-ters zich niet achtergehouden. Donovan Wisse van Simson Gym (Suriname) zal het zaterdag opnemen tegen Akeem Lewis uit St.Maar-ten. Wisse zegt dat er goede afspraken zijn gemaakt met de bond. “Er is ge-noeg ervaring opgedaan en dat zal morgen bewezen worden.”
Danenberg is in juni dit jaar Ne-derlands kampioen geworden. Hij is helemaal klaar voor zijn ge-vecht tegen Omar Marsham uit St.Maarten. Danenberg is na het behalen van het kampioenschap gestopt met partijen, maar is wel twee keer per dag blijven trai-nen. “Ik heb op alles getraind, maar ik ken mijn tegenstander niet, dus ik verwacht van alles die avond.”
Denise Kielholtz is voor de derde keer in Suriname en zal ook voor de derde keer vechten. Haar eerste keer in Suriname was in 2011 en daarna 2012. Kielholtz staat bekend op kickboks, maar zal deze keer haar eerste MMA-gevecht in Suriname leveren tegen de Braziliaanse Juliete Souza da Silva.
Overigens is Kielholtz ongeslagen kickboks-kampioen. Ze maakte de overstap naar MMA vorig jaar november nadat ze haar we-reldtitel met succes had verdedigd tegen een hele sterke tegenstander uit Amerika.
Kielholtz zag op dat moment geen tegenstander meer die zij niet zou aankunnen en besloot toen MMA te doen, waar volgens haar veel sterkere meiden zijn. Haar MMA-record staat nog droog en haar streven is om ook op dit onderdeel ongeslagen te zijn. Dit jaar zijn twee van haar MMA-partijen afgelast. Zaterdag is dan ook het moment waar ze naar heeft uitgekeken om zich echt te be-wijzen. “Over mijn tegenstander weet ik niet zoveel. Ik weet dat ze uit Brazilië komt en dus wel een grondvechter zal zijn. Maar ik ga van me eigen krachten uit. Mijn strategie is staand vechten”, aldus Kielholtz
Clyde Brunswijk is onbekend bij het Surinaamse publiek. Hij heeft er vaker gestaan en zijn meeste partijen in winst omgezet. Ook deze keer gaat Brunswijk voor de winst tegen de Braziliaan Jose Otavio dos Santos Lacerda. De organisatie staat heel positief over het verloop van het gala. Volgens haar zullen de vechters gewoon knokken “al is er weinig publiek”. Het voorlaatste gala was het Pink Ribbon evenement dat voor wat betreft pu-bliek te wensen overlie, maar een sterke or-ganisatie kende.
door Kimberley Fräser

More
articles