Burgerpersoneel Defensie blijft in actie

foto: Regillio Derby

Het burgerpersoneel van het ministerie van Defensie blijft in actie, hoewel de Algemene Bond Burgerpersoneel Defensie maandag  aanstaande  uitgenodigd is voor een gesprek om 11.00 uur met Defensieminister Ronni Benschop. Tijdens een algemene leden vergadering hedenmorgen in het gebouw van de Centrale van Landsdienaren Organisatie, heeft bondsvoorzitter Marlon Hoogdorp  gezegd dat de minister gevraagd heeft de actie op te schorten.

Noch de bond, noch het burgerpersoneel heeft gehoor hieraan gegeven. De bondsvoorzitter zegt verder dat tijdens de onderhandeling met de minister aanstaande maandag het burgerpersoneel zich moet verzamelen in de kantine en het besluit moet afwachten. Aan de hand van de gesprekken zal maandag besloten worden of de actie opgeschort of verscherpt wordt.

“De aanleiding tot deze actie, is de druppel die de emmer heeft doen overlopen”, zegt Hoogdorp. Het gaat namelijk om kapitein Harry Kassels die aangeeft namens de minister te handelen op het ministerie en het burgerpersoneel onheus behandelt. “De kapitein Harry Kassels komt niet voor in de hiërarchie en in de leiding van het leger,” zegt secretaris Eugene Daniël boos, “daarom wil de bond niet met hem aan tafel zitten tijdens de onderhandelingen.” Maandag aanstaande wil de bond van de minister vernemen wat de werkelijke functie van deze kapitein is, aangezien hij zegt in opdracht van minister Benschop te handelen op het ministerie. “Het kan toch niet dat een ieder voor meneer Kassels op de knieën moet gaan, zelfs hoofdofficieren”, aldus Daniël.

Intussen heeft de bond hedenmorgen met Ronald Hooghart gepraat over de actie en heeft Hooghart president Desiré Bouterse van de actie op de hoogte gesteld.

door Melissa Achthoven

More
articles