EBS dichtbij prolongatie CTSS-slagbaltitel

De slagbalfinale van het Centraal Toernooi van Spor-ten voor Staatsbedrijven in Suriname (CTSS Plus) wordt aanstaande zaterdag een herhaling van het vorig jaar.
Zowel de Energie Bedrijven Suriname (EBS) als de Fer-nandes Group haalde afgelo-pen zaterdag wederom de eindstrijd. De EBS deed dat door de Surinaamse Water-leiding Maatschappij (SWM) te verslaan. Fernandes Group kreeg veel tegenstand van Telesur en plaatste zich pas na verlenging voor de eindstrijd.
De EBS had het niet makkelijk tegen de SWM. Aange-vuurd door hun de aanhang, liepen de slagbalsters van beide bedrijven zich on-danks de felle zon helemaal leeg. De vreugde bij de da-mes van de EBS was dan ook groot nadat de officials klaar waren met de puntentelling. Die was 88-77 in het voordeel van de stroomleverancier.
In de andere partij tussen de Fernandes Group en Telesur, beten de dames van de telecomprovider flink van zich af. Na een wedstrijd vol spanning was de stand na de re-guliere speeltijd gelijk (70-70), waardoor er verlengd moest worden. Ook in de verlenging ging het er erg spannend aan toe. Uiteindelijk won de Fernandes Group nipt met 85-82.
Ook het treffen tussen Cen-trale Bank en het Staatszie-kenfonds (SZF) werd een wa-re thriller. Beide ploegen gingen tot het uiterste, maar het was uiteindelijk de moe-derbank die met slechts één punt meer aan het langste eind trok: 68-67.
De slagbalsters van de SLM deden goede zaken tegen Staatsolie. Zij wonnen de wedstrijd met 83-72 van de olieboorders. Opvallend in deze game was dat Staats-olie elf vangballen sloeg te-genover een van SLM.
Programma zaterdag 31 au-gustus: EBS-Fernandes Group (finale); Telesur-SWM (3/4 plaats); CBvS-SLM (5/6 plaats); Staatsolie-SZF (7/8 plaats).

More
articles