SLM en Staatsolie verrassend in voetbalfinale CTSS Plus

De finale om het CTSS-voetbalkampioenschap van dit jaar gaat morgen tussen de Suri-naamse Luchtvaart Maat-schappij (SLM) en Staatsolie. Beide staatsbedrijven heb-ben geheel tegen de ver-wachtingen in de eindstrijd gehaald.
De SLM ontdeed zich zaterdag op weg naar haar ultie-me droom makkelijk van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De bankiers wisten niet voor een tweede verrassing te zorgen, nadat zij titelverdediger EBS in de eerste ronde na strafschoppen hadden onttroond. De Surinam Airways was op zijn hoede en wist door middel van knap spel het karwei met 6-2 af te maken. Bij rust was de stand 2-0 in het voordeel van de luchtvaartmaatschappij. CBvS kwam na rust goed terug via Ha-rold Blokland, die binnen korte tijd tweemaal het net wist te vinden. SLM werd hierna wakker en walste over de tegenstander.
Staatsolie had op papier een sterke tegenstander. De olie-maatschappij moest het na-melijk opnemen tegen het enthousiaste team van de SWM. De waterleverancier maakte gedurende dit toernooi overall veel indruk. Op dit onderdeel werd de ploeg zelfs als één van de favorie-ten beschouwd, maar zaterdag verliep het geheel an-ders. Dankzij knap voetbal kreeg Staatsolie SWM met 4-1 klein. Geheel ontgoo-cheld stapten de heren van SWM het veld na afloop af. Staatsolie speelde als team tactisch beter. Het spel was voor vele voetbalkenners ook een lust om naar te kij-ken. Bij het ingaan van rust leidde de ploeg met 2-1.
SWM en CBvS spelen woensdag om de derde plaats, waarvoor het nutsbedrijf als favoriet geldt. De strijd om de vijfde plek zal gaan tus-sen EBS en het Telecommu-nicatiebedrijf Suriname (Te-lesur). EBS klopte Fernandes Group in een herhaling van de finale van het vorig jaar na penalty’s met 6-5. De ruststand was 0-0 en de eindstand na de reglementaire speeltijd 2-2.
Telesur en het Staats Zieken-fonds (SZF) hielden elkaar lange tijd ook goed in evenwicht. Telesur leidde eerste met 2-0, waarna het 2-2 werd en uiteindelijk 4-2 voor de telecomprovider.
Hierdoor spelen het SZF en Fernandes Group morgen om de zevende plek.

More
articles