Mark Riebel wint Dolfijn Open 2015

De Curaçaoënaar Mark Rie-bel is zaterdag winnaar ge-worden van de vierde editie van het De Dolfijn Open in-ternationaal tennistoernooi.
In de finale versloeg hij Mark Antoine Cassius Linval.
Riebel en Linval hadden zich als de twee sterkste spelers van het toernooi voor de eindstrijd geplaatst en het rede-lijk opgekomen publiek was zaterdag reeds vroeg aanwe-zig om getuige te zijn van dit treffen.
Riebel, die voor de tweede keer meedeed aan dit toernooi, startte sterk en nam in de eerste set een 4-0 voorsprong. Linval liet zich echter niet makkelijk naar de slachtbank leiden en verkocht zijn huid zo duur mogelijk. Helaas lukte het hem slechts tot 3-5 terug te komen waarna Riebel de eerste set afmaakte met 6 -3.
In de tweede set kende Riebel een vlie-gende start en leek het erop dat Linval geen enkel punt zou maken. Na 5 games op rij verloren te hebben, kon hij de nul van het scorebord halen waarna de tegenstander uit Curaçao met een 6-1 uitslag terecht het toernooi op zijn naam schreef. Riebel zei na afloop dat Linval behoorlijk tegenstand had geboden, en hij tevreden was met zijn eigen spel. Aangezien hij bij zijn eerste deelname aan dit toernooi in 2013 de pech had om in de eerste ron-de tegen de latere winnaar van het toernooi, Haydn Lewis, uit te komen, was het winnen van deze editie helemaal top.
Eerder op de avond werd de wedstrijd plaats om de derde plaats gespeeld tussen debutant Jamie Roep en Andrew Thornton (Barbados). Het debuut op dit toernooi leverde Roep in ieder geval geen windeieren op. Hij speelde een frisse partij en wees zijn tegenstander in straight sets met 6-3, 6-3 terug. Roep gaf aan dat dit toernoi voor hem in alle opzichten heel leerrijk is geweest.
Alle deelnemers gaven na het toernooi aan heel erg tevreden te zijn met de totale organisatie. De ogen zijn dus nu reeds gericht op editie nummer 5 in 2016.

More
articles