Bond Milieubeheer blijft in staking

foto: Johan de Randamie

Het bestuur en de leden van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) zijn vanaf vandaag in actie gegaan en zullen die voortzetten totdat de minister van Binnenlandse Zaken (BiZa), Mohamed Noersalim, de aanpak van de onderhavige punten in orde maakt. Een aantal zaken heeft betrekking op het bevorderen van personeelsleden. De ontevreden groep ABPM-leden bevond zich vanmorgen vroeg voor de deur van BiZa. Zowel het terrein van BiZa als de omgeving was bezet door deze groep. Nadat er uiteindelijk een gesprek tussen de ABPM-bestuursleden en Noersalim plaatsvond van om en bij een uur, heeft Noersalim een nieuwe onderhandelingsdatum afgesproken, waarbij hij de belofte deed om samen met het Ministerie van Openbare Werken (OW) te zoeken naar mogelijke oplossingsmodellen en de knelpunten weg te werken. Het volgende gesprek vindt plaats op donderdag 29 oktober. Tot dan, aldus ABPM-voorzitter Hugo Blanker, zal de actie worden voortgezet. Morgenochtend om 9 uur zal deze groep het protest vervolgen bij Milieubeheer.

De ABPM-leden zijn ontevreden over bepaalde zaken bij OW. “Een van de knelpunten is, dat ambtenaren die bevorderd moeten worden, hun vordering niet merken. Ook de mensen die waarnemen in bepaalde posities, ontvangen geen vergoeding van de waarneming. Dit is al drie jaar gaande”, meent Blanker. Noersalim verklaart, dat een groot deel al is afgewikkeld. “Het gaat om een stukje communicatie dat moet plaatsvinden en die afspraken zijn vandaag gemaakt. Na donderdag zal bekend worden gemaakt wat de uiteindelijke oplossingen zijn”, aldus Noersalim.

Het ABPM heeft eerst geprobeerd om de knelpunten met de minister van OW, Sigfried Wolff, op te lossen. Toen dat niet lukte, is een aantal brieven gericht aan de president, die de ABPM verwees naar BiZa.

door Kimberley Fräser

More
articles