Veelbelovende match-ups bij start SVB beker

De eerste wedstrijden in het nationale be-kertoernooi van de SVB beloven veel spekta-kel. Het openingsduel vrijdag aanstaande 23 oktober zal gaan tussen Walking Boyz Com-pany (WBC) en Takdierboys, beiden hoofdklasseteams die het niet onverdienstelijk ge-daan hebben het afgelopen competitiesei-zoen in de topsectie. De wedstrijd wordt ge-speeld in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion en vangt aan om 20:00 uur.
Op de tweede speeldag wordt er simultaan gespeeld op tien verschillende locaties. De meest opmerkelijke ontmoetingen zijn die tussen Botopasie en regerend bekerkam-pioen tevens winnaar van de Presidents Cup 2015, Nishan’42, en het treffen tussen promovendus Robinhood en hoofdklasser Ex-celsior. Beide ontmoetingen beloven spannende en aantrekkelijke voetbalclashes te worden, daar het gaat om teams met een zeer aanvallende voetbalstijl.
Vooral Nishan’42 heeft bewezen in aanvallend opzicht heel goed te kunnen opereren niet alleen, maar ook tactisch als een sterk geheel te kunnen optreden. Het moet dus niet verwonderlijk zijn als de voetbalclub uit Commewijne ook deze bekercup toevoegt aan zijn prijzencollectie. Zeker is dat het niet eenvoudig zal gaan, omdat ook de andere teams dit nieuwe seizoen een goede beurt willen maken. Botopasie is erop uit geschie-denis te schrijven door als eerste voetbalclub uit Sipaliwini de nationale bekertitel te veroveren. De club schreef reeds geschiedenis door als eerste team uit Sipaliwini door te breken tot de hoogste divisie van het Suri-naamse voetbal en wil nu de kroon zetten op het werk met de verovering van een kam-pioenschap. De vraag is nu of het dit jaar zal lukken. Het duel met Nishan’42 wordt een proef op de som. De wedstrijd wordt op za-terdag 24 oktober gespeeld in het NGVB-stadion en vangt aan om 16:30 uur. Simultaan vangt aan in het stadion van de Meerzorg Sportbond (MSB) te Commewijne het treffen tussen Robinhood en de thuisploeg Ex-celsior. Gelijktijdig spelen in het Moengo Stadion TOK vs regerend nationaal semi-kampioen SV Notch, in het Letitia Vriesde Stadion te Coronie gastheer West United vs Wi Moksi en in het Jacques Eliazer Stadion te Groningen/Saramacca het thuisteam Inter Boskamp vs Santos uit Nickerie. Op het Na-cionello Sportcomplex aan de Tout Lui Faut-kanaalweg kruisen de teams van Jong Ram-baan en promovendus Amardeep de de-gens, terwijl in het SC Ramkhelawan Stadion Leo Victor en Boma Star strijd zullen leveren om een plaats in de volgende bekerronde. In het Voorwaarts Stadion zal de strijd gaan tussen Voorwaarts en Sport Vereniging Wel-gedacht (SVW) en in het Stadion te Nieuw Amsterdam tussen SVB eerste klasser Deva Boys en het thuisspelende Toronto. De der-de speeldag van het nationale bekertoernooi wordt op zondag 25 oktober om 16:30 uur geopend in het Albina Stadion met het treffen tussen Papatam en landskampioen Inter Moengo Tapu, terwijl om 17:00 uur in het Essed Stadion in Paramaribo hoofdklasser Transvaal en het gedegradeerde SNL de strijd zullen aanbinden. Maandag 26 oktober staan op dezelfde locatie omstreeks 19:00 uur SVB eersteklasser PVV en Flamin-go tegenover elkaar. ACoconut en Naw Ja-waan stond gepland voor zaterdag 24 oktober in het Brokopondo Stadion, maar dit duel is uitgesteld naar een nader te bepalen datum. (DRP)

More
articles