ZEER GEVAARLIJKE ONTWIKKELING

“De brand in het gebouw op de hoek van de Mr. dr. J.C. de Mirandastraat en de Mr. F.H.R. Lim A Postraat, is het gevolg van opzettelijke brandstichting”, aldus de huidige minister van Justitie en Politie, mr. Jennifer van Dijk-Silos. De bewindsvrouw deed deze onthulling tijdens een onlangs gehouden vergadering van De Nationale Assemblee. Volgens de minister zijn er sterke aanwijzingen, dat de brand gesticht werd om belangrijke stukken die betrekking hebben op het vreemdelingenbeleid, te doen vernietigen.

De minister haalde ook aan dat het zeer opvallend was dat op de dag van de brand het pand grotendeels leeg was, omdat de meeste ambtenaren daar werkzaam zijnde, of met verlof waren of zich ziek hadden gemeld. Minister Van Dijk-Silos stelde ook dat inmiddels is komen vast te staan dat er op grote schaal is gerommeld bij het verlenen van verblijfsvergunningen en dat het duidelijk moet zijn dat er een kartel aan het werk was met steunpunten in Hong Kong, Paramaribo en Cayenne. Uit de woorden van de bewindsvrouw kan worden opgemaakt dat er grove nyan werd gemaakt door lieden die in staat waren verblijfsvergunningen rond te krijgen. En juist omdat de minister en haar team lucht hadden gekregen van deze grove vorm van corruptie en ze zeker zouden ingrijpen om daar een eind aan te maken en de schuldigen aan te pakken, moest het voormelde gebouw in de fik.

Het moet heel duidelijk zijn dat men bezig is geweest zoveel mogelijk etnische Chinezen het land binnen te krijgen en die zo snel mogelijk van een verblijfsvergunning te voorzien. Naar wij uit goede bron vernemen, werden er bedragen van meer dan 1000 US dollar betaald per persoon om de papieren zo spoedig mogelijk in orde te hebben. Het betrof dus duidelijk een money making business binnen de ambtenarij, in dit geval zeker het ministerie van Justitie en Politie. Het zou ons niet verbazen indien er nog andere departementen betrokken zijn geraakt bij deze zwendel. Het vreemde van de zaak is, dat de voormalige minister van JusPol de zaak niet heeft kunnen ontdekken. Of hij deze illegale handelingen van ambtenaren binnen zijn departement niet heeft willen ontdekken, blijft een open vraag. Dat het hier om een zeer ernstige en gevaarlijke ontwikkeling gaat, staat buiten kijf.

Het is over de hele wereld bekend dat mensen die zich met deze zaken bezighouden, nergens voor terugdeinzen en tot het uiterste gaan om hun zeer lucratieve handel te bestendigen. Minister Van Dijk-Silos is een flinke vrouw die nu reeds bewezen heeft geen wetteloosheid te zullen toestaan. Ze dient echter te weten, dat als er sprake is van internationale connecties en mensenhandel, ze aankijkt tegen de professioneel ingestelde misdaad met tal van vertakkingen. Ze dient dan ook hier de zaak tot de bodem uit te zoeken en goed te informeren of ze de volledige politieke backing van de regering heeft om de zaak grondig aan te pakken. Vaak genoeg spelen er grotere en misschien wel politieke belangen die haar werk zouden kunnen doorkruisen.

More
articles