Rising Stars blijft ongeslagen in eerste klasse zaalvoetbal

Rising Stars, de huidige koploper in de eerste klasse van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB), heeft weer van zich doen spreken.
Het is de spelers van dit team gelukt om in de reguliere competitie al hun partijen in een overwinning om te zetten, waardoor de ploeg tot op heden ongeslagen koploper is in de eerste klasse.
Gisteren stond Rising Stars in de veertiende speelronde tegenover FC International, dat uiteindelijk ook eraan moest geloven.
Na een ruststand van 1-1 moest FC Interna-cional met 3-6 ook een bittere pil inslikken. Al in de derde minuut van de partij lukte het aan Olmert Poeketie de stand uit evenwicht te halen door doelman Ricardo Bronden-stein van FC International te verschalken.
FC International liet het hoofd echter niet hangen en kwam zeven minuten later langs zij via een treffer van Ivanildo Misidjan.
Dit maakte dat Misidjan en zijn teamgeno-ten zich bleven inzetten om een eind te ma-ken aan de overwinningsreeks van de ongeslagen opponent
In de tweede helft bleef FC International druk uitoefenen op de koploper en die inzet werd beloond met een treffer van Miguel Darson in de 29ste minuut: 2-1. Rising Stars werd door dit doelpunt wakker geschud.
De ploeg kwam in de 36ste minuut op gelijke hoogte dankzij Nazario Doesburg. Echter bleek het dat FC Internacional echt een mis-sie had om roet in het eten van Rising Stars te gooien, want twee minuten na de gelijkmaker van Doesburg was het Sergio de Baas die aan de andere kant het net vond en de stand op 3-2 bepaalde voor FC International.
Rising Stars herpakte zich hierna en ging uit een ander vaatje tappen. Dit resulteerde in vier doelpunten van Poeketie (1x) en de laatste drie treffers door Mitchell Remak.
Door deze overwinning blijft Rising Stars aan kop met 39 punten uit 13 wedstrijden, ter-wijl FC International op de 5e plaats is blij-ven steken met 21 punten uit 14 partijen.
Zondag aanstaande neemt de huidige koplo-per het op om 16:30 uur op tegen de nummer 4 van de rangschikking Inter Bom, ter-wijl  FC International 2 om 14:15 uur uitkomt tegen Scorpio. Om 13:15 uur kruisen SV De Vuist en ZV Palo de degens, gevolgd door FC Internacional-SC Scorpio; 15:30 uur SV Or-kaan-ZV Zwaluw’96 en 16:30 uur Rising Stars-ZV Inter Bom.
In de tweede klasse wonnen SV Kabel Boyz/ Luna Group en FC United gisteren van res-pectievelijk FC Blend en FC Exces II. Kabel Boyz/Luna Group wees FC Blend met 6-5 terug. Kawiesh Balgobind en Ravesh Chotkan van Kabel Boyz/Luna Group en Kiran Jadoe-nath van FC Blend scoorden elk 2 doelpunten. FC United klopte FC Exces II met 4-2. Gio-vanni Barron van FC United vond tweemaal het net.
In de hoofdklasse was koploper Styx met 6-4 de betere van The Lions. Mengalfio Ceder van The Lions werd met drie treffers de topscorer van het duel.
Het hoofdklasseprogramma voor zondag is als volgt: 17:45 uur Lengte Boys-FC Internacio-nal; 18:45 uur Kabel Boyz/Luna Group-Giants en 20:00 uur ZV Mengao-Pentagon.