Poule-indeling SVB bekercup 2015-2016 bekend

De poule-indeling voor de landelijke SVB bekercompe-titie 2015/2016 is bekend.
De Surinaamse voetbal moe-derorganisatie kwam vorige week bijeen met vertegenwoordigers van de topsectie en de diverse lidbonden om finale zaken te bespreken.
SVB competitiemanager Ashok Baynath Sah laat in een officieel schrijven de lidbonden weten, dat de SVB mikt op 16 oktober  om een aanvang te maken met de poulewedstrijden.
De deelnemende teams zijn onderverdeeld in 7 poules, waarbij poule oost en west regionaal zijn ingedeeld, maar de overige poules zijn samengesteld op basis van de eindrangschikking van de teams in het competitiesei-zoen 2014-2015.
Er zijn 5 poules die bestaan uit 5 teams, terwijl de reste-rende 2 elk 4 clubs hebben.
In de poules bestaande uit 5 teams zal elke club 2x uit en 2x thuiswedstrijden spelen. In de poules van 4 speelt el-ke club minimal 1x thuis en zal de competitieleiding be-slissen welke club daarna eventueel nog een tweede thuisduel speelt.
Afgeleid van de indeling kan gezegd worden dat er een evenwichtige spreiding is qua sterkte. Zo zijn in poule oost ondergebracht lands-kampioen Inter Moengo Ta-pu (IMT) en semi-kampioen Notch, TOK, Papatam en SVB eerste klasser Caravan.
In poule West zitten Santos Nickerie, West United, Wi Moksi van de Coronie Sport  Bond (CSB) en Inter Bos-kamp van de Saramacca Sport Bond (SSB).
Poule A herbergt hoofdklas-ser WBC, Takdier Boys, eer-steklasser Jong Rambaan, Amardeep en de vertegenwoordiger van de WSO, terwijl in poule B zijn ondergebracht Leo Victor, Boma Star, Voorwaarts, SV Sophia van de Kwatta Sportbond en SV Welgedacht van de Livorno Sport Organisatie (LSO).
Transvaal, SNL, Deva Boys, Inter Vlijt van het Sport en Vormingscentrum Blauw-grond (SVCB) zullen in poule C strijd moeten leveren voor plaatsing in de volgende ronde.
Botopasi, Nishan’42, ACoco-nut en Naw Jawaan zullen strijd moeten leveren in poule D.
Excelsior, Robinhood, PVV en Flamingo van de Lely-dorp Sport Bond (LSB) zullen in poule E de krachtmeting moeten doen om de top-2 posities.
Volgens Baynath Sah plaatsen de top-2 zich voor de volgende ronde, alsook de beste nummer 3 van poule Oost, poule West, poule A, poule B of poule C. in totaal zijn er dus 16 deelnemende verenigingen, waarvan 1 nog bekend moet worden, omdat die moet komen uit de nu lopende bekercompetitie van een SVB lidbond. Net als de poule-indeling, zijn ook de spelregels door-gegeven aan de clubs.
Bijzonder opmerkelijk is de richtprijs voor een toegangs-kaart die door de SVB ge-geven wordt. Die mag dit niet hoger liggen dan SRD 10. (DRP)

More
articles