Curaçao Soccer Academy wint SPSB voetbaltoernooi

 

door Ivan Summerville

Na drie dagen voetbal is het de selectie van de Curaçao Soccer Academy (CSA) gelukt om als winnaar uit de bus te komen van het eerste SPSB Internationaal U-15 toernooi. Aan dit toernooi na-men zes teams aan deel en uiteindelijk ging Curaçao er met de titel vandoor.
In de finale stonden de ei-landbewoners tegenover speciale gast tevens favoriet voor de eindzege, te weten Feyenoord Rotterdam. De eindstand na de reglementaire speeltijd was 2-2. Na een verlenging van 7,5 mi-nuten was de wedstrijd nog niet beslist waardoor penalty’s genomen moesten worden. Feyenoord miste drie pogingen, waarvan twee door de doelman van Cura-çao werden gekeerd.
Het duel ging gedurende een hele poos gelijk op, waarbij de latere kampioen de meeste kansen had maar niet wist af te ronden.
CAS-coach Hans van Elden zegt dat er genoeg vergelij-kingsmateriaal was om een goede wedstrijd tegen Feye-noord te spelen. Twee jaar terug stonden de ploegen reeds tegenover elkaar tijdens een PSV U-13 toernooi en toen deed Curaçao het ook niet slecht. De coach is op de hoogte van het voetbalniveau in Nederland en weet dat Feyenoord heel sterke individuele spelers heeft. In het verlengde daarvan zegt hij dat Curaçao ge-let op het geleverde spel misschien beter was, vooral in de tweede helft van het duel. Een van de sterke punten van CSA was onder an-dere om pressie uit te oefenen op de tegenstander. “In de eerste helft kwam ons spel niet echt tot zijn recht. We deden bepaalde zaken helemaal verkeerd, maar in de tweede helft ging het wat beter”‘ aldus Van Elden.
Heel opmerkelijk en waarvan zijn ploeg goed gebruik heeft gemaakt is volgens hem het feit dat Feyenoord niet echt in zijn spel zit als ze onder druk komen te staan. Van Elden: “Wij hebben dat kunnen doen door dominant te voetballen.”
Feyenoord-coach Jeffery Oost zegt dat gelet op het duel tegen Curaçao en de andere duels (5-0 winst op Frans-Guyana en 1-1 tegen Suriname) het dan aan de eerdere tegenstanders gelegen heeft dat hun spel niet echt tot uiting kwam en Fe-yenoord uiteindelijk een be-tere balpositie had. “De ma-nier hoe een wedstrijd aan-gepakt wordt is beslissend voor het verloop van de partij en als we dan te slordig zijn omgegaan met de aanpak van het duel is dit dan het resultaat.” In het verlengde daarvan zegt de coach dat Feyenoord toch tevreden is omdat de jongens hun best hebben ge-daan. Dit maakt dat de staf van Feyenoord niet teleur-gesteld is in de jongens.

More
articles