Justitia Pietas Fides MMDCCCLXXX

– ‘Wambam’ in de internationale rechtsorde. Onder Bouterse-I kreeg men bonje met de ACP/EU, vanwege het invoeren ener amnestiepaskwil, gevolgd door een “Artikel 8 Cotonou”. Fundamenteel allemaal uitvloeisels van ontelbaar gebleken criminele daden, tussen 1980 en 2012, in ‘staatkundig onafhankelijk’ Suriname gemanifesteerd. Lackin zou ‘dit’ en dan weer ‘dat’ er tegenin brengen? Wat een vervelend exposé werd dat! Je wordt toch bepaald niet serieus genomen? In historisch perspectief: ‘De Europese Unie (EU) zal Suriname ter verantwoording roepen, voor de omstreden Amnestiewet en het niet naleven van de rechtsstaat. Diplomatieke bronnen in Brussel hebben dat tegenover de pers bevestigd. De EU gaat een zogenoemde Artikel 8-dialoog aan met de Surinaamse regering. Zo’n dialoog wordt in diplomatieke taal een “politiek gesprek” genoemd, maar wordt gezien als een stevige ‘tik op de vingers’ van het land, dat ter verantwoording wordt geroepen. Diplomaten beschrijven het als de zwaarste maatregel die de EU kan nemen, voordat er sancties komen’. http://nos.nl/artikel/369418-eu-maatregelen-tegen-suriname.html http://www.google.sr/?gws_rd=cr&ei=2OQPVvjUOIWxeNqInNgN#q=suriname+artikel+8+cotonou

– Bouterse II. Vandaag de dag heeft men te maken met een aansluipend en onverstandig aan te dikken conflict met de USofA. De scheidende ambassadeur van de USofA., heeft van zijn hart geen moordkuil gemaakt en de Surinaamse gemeenschap een ‘piece of his mind’ gegeven. Regering Bouterse protesteert en roept de ‘nummer twee’ van de ambassade ter verantwoording. Wil weten of de Amerikaanse regering in de USofA. ofwel Washington DC, inhoudelijk achter de woorden van Jay Anania staat, ter zake: – economische beleidszaken/-visie ‘vis a vis’ Suriname en/of de suggestie, dat Suriname ernstig heeft nagelaten ‘het strafdossier van Dino B.’, op te vragen en nadrukkelijker te onderzoeken. Nadere blik daarop te werpen, gegeven het feit er een zee aan informatie/inlichting, in het belang van het soevereine land, inhoudelijk binnen betreffende documenten/dossiers zou zitten. Als Suriname nu echt volwassen is en nog redelijk meekan, in de rij van geciviliseerde naties die de internationale rechtsorde zeggen te verdedigen, zou de hele reutemeteut rond dat aangewezen/-gegeven strafdossier, moeten worden opgevraagd en in Paramaribo geopenbaard. Doet Suriname dat uiteindelijk niet, loopt men de levendiger kans, dat men dat openbaren weer wel vanuit de federale regering in Washington DC doet. Met betrekking tot de aanvraag voor verduidelijking, over en ter zake wat ambassadeur Jay Anania de regering Bouterse en samenleving uiteindelijk toevoegde, hoeft de USofA. niet eens antwoord te geven en met enige diplomatieke maten aan minachtende zwijgzaamheid volstaan. Net zoals post aan een bepaald moment, Bouterse publiekelijk aan Anania liet weten, dat als bepaalde zaakonderdelen hem niet naar de zin zijn of aanstaan, hij het land per ommegaand kon verlaten. Gebeurde dus helemaal niet en Lackin kwam toen ook nog maar nauwelijks op adem, na de uitval van zijn baas richting Amerika’s ‘botshaft’. Als men vanaf het jaar 2010 niet aanvoelt, dat er wrijving/ruis was en nog steeds is…, ook na de wat meer opmerkelijke en opmerkzame incidenten te hebben mogen waarnemen en/of verwerken, in de directe omgeving en regio…, dan is het einde van de meer transparantduurzamer missie(-s) en enigszins onbevlekte diplomatie wel degelijk in zicht gebracht. Onder bepaalde omstandigheden en handhaving van reeds lang verworpen aanstuurelementen, zal het nooit beter worden en heel een land als Suriname en zijn bevolking in het nadeel gehouden. ‘Guantanamera…!’.

– Ondertussen. ‘In the mean time…’, is de secretaris generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon onderworpen aan een lesje geografie, demografie, geofysica, ecologie en (micro-) biologie, afgegeven door de savante Nirmala Badrising. Jammer toch…, dat die eloquente trans nog niet beschikbaar zijn gemaakt. Hoewel in Wikipedia…, er veel meer en solider zaak staat, over het materiële en immateriële van het mooie land Suriname. Helaas!

– EBS. Men geraakt er knap moe van. Een zowat leeggestolen bedrijf, moet met tariefsverhogingen voor al die vuile stroomfrequenties weer op de been worden geholpen. En dan Duiker/Vaseur/Van Kanten deels in arrest, maar wel onderworpen aan ingezet ‘gerechtelijk vooronderzoek (gvo)’, dat meteen van start ging. Wat is ‘gvo’? Het Strafrecht en het Gerechtelijk Vooronderzoek. Na opsporing van strafbare feiten a.h.v. de strafwetgevingen c.q. het politieonderzoek in de eerste fase, gaat men over tot het gerechtelijk vooronderzoek; indien nodig! Blijkt dus wel nodig. Welke maatregelen kunnen nu genomen worden, bij het vooronderzoek? Wanneer wordt er een bevel tot huiszoeking gegeven? En welke voorwerpen kan men dan in beslag nemen? Antwoorden op deze vragen, vind men in de zeer vele artikelen over strafrecht en het gerechtelijk vooronderzoek. Suriname…? http://www.google.sr/?gws_rd=cr&ei=2OQPVvjUOIWxeNqInNgN#q=gerechtelijk+vooronderzoek+suriname

– Expansie. En ook discrepantie en mutatie, geven de meer belangstellenden kopzorgen, als gekeken wordt naar de ‘verkorte week balans(-en)’ van de Centrale Bank van Suriname. Eigenlijk mag men blij zijn, dat die geautoriseerde publicatiezaken nog worden geopenbaard. Want onder Goedschalk verscheen ‘grat hari’, gewoon weer helemaal niets. Wat er wel verscheen, waren al die nullen die HOG uit zijn mouw(-en) wist te schudden en crimineel achter de gulden SF-tekens te plakken. Als men naar oude kwitanties kijkt, in de administratie van bedrijven of gezinshuishoudingen, schrikt men zich alsnog dood. Wees dus wel blij, dat de Centrale Bank van Suriname onverlet en dus nog steeds publiceert. Het bepaald niet in de bol zal halen om daarmee te kappen, nu weer allerlei liefdesliedjes voor bijvoorbeeld de InterAmerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) worden gecomponeerd, gearrangeerd en gezongen. Even een vervelende vraag. Wie heeft de meeste invloed op de IDB, het IMF en de Wereldbank? Juist ja! Niet de Chinese ambassadeur, hier te lande geaccrediteerd. En dat moet hem wel weer heel snel, duidelijk worden gemaakt.

– Cameraproject. Allerlei mensen worden aan het woord gelaten. De enige specialisten die daar iets fundamenteels over te zeggen kunnen hebben, zijn Santokhi en Tjin Liep Shie. De rest moet gewoon de dossiers opvragen en die eerstens goed bestuderen. Uit het eigen hoofd, wel te verstaan!

– Geweldloosheid. De Gandhi-filosofie werd van de week aangestipt, door niet de eersten en de besten. Het kan verkeren.

– R.M. Met een lijvig epistel en geheel voorgedragen, werd het nieuwe zittingsjaar van de Rechterlijke Macht ingeluid. Centenproblemen is een aspect, maar de rechtszaken met nogal een onnodig ingewikkeld gemaakt/-raakt karakter, vormen een naarstig een waardiger twee. De kunst wordt ontegenzeggelijk, de corrupte politiekvoering en paskwilinbreuken…, te vuur en te zwaard te bestrijden. Die elementen buiten de deur te houden, tenzij de gewenste bestraffing ‘im frage’ is of blijkt. Laat ze dan maar allemaal binnenkomen, voor het eindoordeel ter handhaving van de internationale rechtsorde, meer nog vastgelegd in de Grondwet van de Tweede Republiek.

– KLM. Een lijnvlucht van de KLM bracht uit Amsterdam, het zeer noodzakelijk gebleken motoronderdeel voor de B747-400, waarvan een stuwjet uitviel. De B747-400 van de Frans/Nederlandse maatschappij, moet om 16.00 uur op de zaterdagmiddag kunnen vertrekken, na twee dagen met pech op Zanderij te hebben stilgestaan. Toch nog goed, dat er vier motoren aan zo een vliegtuig worden gehangen.

– Onrust. “Alcoa gaat plotseling niet meer weg…?”. Nog meer vragen en onduidelijkheden, in de Surinaamse samenleving geperst. En voor een savant als Bert Eersteling, nog het meeste aan weinig verduidelijking. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/31531

– Bye bye. Twee bekende Pertjaja Luhur-leden en gedegen sympathisanten die op het Ministerie van Handel & Industrie tewerk waren gesteld, zijn volgens ‘starnieuws.com’ ontheven en meteen gemuteerd door Sieglien Burleson. Huidig en vigerend bewindvoerder die zonder ‘het bekennen’ van enig politieke kleur, ‘plotseling’ minister van Handel & Industrie werd. Maar daarvoor wel indringender zakelijke verbintenissen onderhield en propageerde met ondernemersorganisaties, de gewezen Ameerali c.s. en het zogenaamde “Business Forum”. Ameerali werd in 2010 als VP uit de Kamer van Koophandel & Fabrieken gelokt/gepikt/geplukt en in 2015 voorspelbaar gedropt. Met achterlating van wat sluitende ingrediënten…, in de Bouterse – II combinaties/configuraties.

– Drie. Niet nog vijf maar “3” is nu het magische woord en een ‘reply public statement’. Drie miljard? Een oud getal, dat al in de tijd van Alcoa’s Alain Belda aan ‘indringend gefocust Suriname’ werd voorgesteld. Middels oeverloos gedraai van Greggie Rusland, evaporeerden die lucratiever zaken ook al minder fraai. BHP en Camargo…, idem dito. Dinsdag zal De Nationale Assemblee in commissievergadering trachten te komen om zich duidelijkheid te verschaffen over wat er gebeurt met de raffinaderij van Paranam en de zaken die men met betrekking tot Backhuys in de lucht heeft gegooid. ‘Luku dya, papi…’, nog steeds niets nieuws op het net: http://www.alcoa.com/suriname/en/info_page/home.asp http://www.alcoa.com/suriname/en/news/news.asp http://www.alcoa.com/suriname/en/alcoa_suriname/suriname_overview.asp http://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapid=6468278 — Wel Alain Belda en 03 Miljard ten tijde van NH onder Greggie Rusland. [PDF]2003 Alcoa Sustainability – SocialFunds.com www.socialfunds.com/…/Alcoa_Inc_2003_Sustainabi… integrating the Sustainability Report within alcoa.com and its associated regional and ….. Alain J.P. Belda, 60, chairman of the board of Alcoa …… Suriname received the International. Aluminium …… partnership with the Camargo. Correa Group … [PDF]Alcoa: Aluminium Production, Changing Climates and … caps6218.org.au/…/Alcoa-Aluminiun-Production-Co… 21 feb. 2008 – In Suriname, Alcoa operate through subsidiary Suralco, which owns the substantial. Bakhuys concession with …. Alain Belda. Belda has been a … [PDF]Alcoa is… – Zonebourse.com www.zonebourse.com/ALCOA-INC…/Alcoa%20Inc_Rapport-annuel.pdf 18 feb. 2005 – of Alcoa’s businesses as a single solution to … Alain Belda, Chairman and Chief Executive Officer. A favorable …. Paranam alumina refinery in Suriname …… of the remaining 40.9% shareholding from Camargo Correa. alumina refinery – Tradução em português – Linguee www.linguee.pt/ingles-portugues/traducao/alumina+refinery.html The then global Chairman and CEO of Alcoa, Alain Belda, announces investments in. […] … Refinery in Guinea; Alcoa Also Updates Alumina Projects in Suriname, […] …. consortium formed by Alcoa, BHP Billiton, Alcan and Camargo Corrêa.Representante da CNM reúne-se com presidente da Alcoa … www.cnmcut.org.br/…/representante-da-cnm-reune-s… 7 mei 2007 – Apesar da mudança, Alain Belda, presidente executivo, disse sexta-feira que a … das plantas da Alcoa na Austrália, Brasil, Islândia, México e Suriname. … Funcionários da Camargo Correia (que presta serviços para a Alcoa) … Wat wil je nog meer?

– Kennis. Gebrek aan juridische kennis van politieagenten in de rechtszaal? Het begint allemaal aan schijnvertoningen, al op de betrokken politiepost. Waar door inschattingsfouten, ook de ‘verdachte’ kan worden verwisseld met de ‘aangever’, in de of een ‘verwarring’ die een willekeurig bezopen ‘officier van piket’ weet te creëren en waar subaltern personeel, niet tegen durven optreden of tegen opgewassen is en ook blijkt. Niet alleen de kennis ontbreekt, maar vaker ook het moreel gezag die goudgerande epauletten zouden moeten uitstralen. Een goed en veilig weekeinde, aan alle Surinamers en hun gasten toegewenst.

Justitia Pietas Fides MMDCCCLXXX

More
articles