Leerkrachten en leerlingen gewaarschuwd!

foto: Ivan Summerville

Bij de start van het nieuw schooljaar 2015-2016 laat de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur drs. Robert Peneux in duidelijke taal weten dat zaken als seksuele intimidate, lichamelijk geweld tegen onderwijsgevenden en leerlingen niet getolereerd zullen worden.

De bewindsman merkt op, dat ieder onderwijsgevende pedagogisch-didactisch gevormd is en moet weten hoe te handelen in elke onderwijssituatie.

Desondanks is het volgens de minister te merken dat sommige leerkrachten een scheve schaats rijden vanwege hun gedrag.

Het ligt in de bedoeling dat het onderwijsministerie elk probleemgeval heel goed zal bestuderen en gepaste maatregelen zal treffen.

De bewindsman waarschuwt niet alleen de leerkrachten, maar ook de leerlingen. Op hen doet hij een beroep zich te gedragen en geen scheldwoorden tegen  leerkrachten en medeleerlingen te bezigen. Ook zullen er geen krachttermen van  schoolleiders en/of directeuren getolereerd worden.  In het verlengde hiervan, roept de onderwijsbaas leerlingen op om zich naar de inspecteur van Onderwijs te gaan in geval ze benadeeld of beledigd zijn.

Aan de ouders geeft de onderwijsministers mee, dat ze met z’n allen de verantwoordelijkheid hebben om het beste uit hun kind te halen. Het is heel belangrijk dat de kinderen gemotiveerd worden en ook genieten van de innerlijke liefde, coaching en/of begeleiding. Al deze punten zijn primaire randvoorwaarden voor het goed presteren van de leerlingen en studenten.

door Ivan Summerville

More
articles