Vereniging Keukenhouders NSO wil duidelijkheid

Nadat in de media verscheen dat de Naschoolse Opvang en Begeleiding per 1 oktober voorlopig stop wordt gezet, zitten de leden aangesloten bij de Vereniging Keukenhouders Naschoolse Opvang (NSO) met veel vragen. Vrijdag werd er een brief naar de minister van Onderwijs, Robert Peneux, gestuurd zodat de vereniging uitgenodigd kan worden voor een kennismakingsbezoek waarin eveneens duidelijkheid gegeven kan worden over de NSO.

Henry Ceder, voorzitter van het voorlopig bestuur van de vereniging, zegt graag te willen weten hoe het verder moet, aangezien veel keukenhouders investeringen gepleegd hebben en ook personeel in dienst hebben. Volgens de minister Robert Peneux, moet het project Naschoolse Opvang (NSO) geëvalueerd worden.

Volgens vicepresident Ashwin Adhin, voormalig minister van Onderwijs onder wie het project van start ging, zal de NSO niet meer in de oude vorm voortgezet worden. Het curriculum wordt geëvalueerd waarna er een nieuw curriculum ontwikkeld zal worden waarin voldoende ruimte is voor de ontwikkeling van de leerling. Ook zullen de kosten van NSO teruggebracht worden. “ Er kan nog niet gezegd worden, wat het precies zal worden, omdat de bewindsman van Onderwijs daar tijd voor nodig heeft. Wel zullen veel kosten teruggebracht worden, waarbij er op de meest essentiële zaken van het project gelet zal worden.” De vp zegt verder dat er hoogstwaarschijnlijk ook gesleuteld zal worden aan de voeding.

Henry Ceder zegt graag gauw rond de tafel te willen gaan zitten met minister Peneux, omdat hij in de wandelgangen begrepen heeft dat men van warm eten naar een broodmaltijd wil gaan. Hij vraagt zich af waarom de keukenhouders deze informatie nu pas ontvangen, men gewacht heeft tot kort voor dat de school begint. Voorts vraagt hij zich af waarom zij niet door de minister of directeur in kennis gesteld zijn, maar via de media moesten vernemen dat de NSO tijdelijk stopgezet wordt. Keukenhouders geven aan dat enkele van hen hun garage omgebouwd hebben tot een keuken en speciaal trainingen van de BOG gevolgd hebben om hun keuken te starten. Zo zijn er ook keukenhouders die zeggen geïnvesteerd te hebben, zij willen weten wat het project zal gaan inhouden en wanneer de maandenlange achterstallige betalingen ingelopen zullen worden.

door Ivan Summerville

More
articles