Kick-off campagne Intermed Caribe

In verband met Wereld Hart Dag vandaag, is Intermed Caribe een campagne begonnen. De kick-off daarvan vond vanochtend plaats in het Thorax Centrum van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Daarbij werden twee professionele bloeddrukmeters aan het ziekenhuis overhandigd. Met de overhandiging van de meters wil Intermed Caribe een bijdrage leveren aan de gezondheid van de bevolking.

De campagne van Intermed Caribe zal een maand duren. Gedurende de hele maand kunnen mensen hun bloeddruk laten meten bij de prikpunten van My Lab, een zusterbedrijf van Intermed Caribe. Er was in verband met de kick-off vandaag in de maagdenstraat ook een extra meetpunt voor het meten van bloeddruk. Het doel van de campagne is om mensen ervan bewust te maken dat ze hun gezondheid in de gaten moeten houden om zo ziektes te voorkomen. “Mensen moeten de hart- en vaatziektes niet onderschatten, want het is niet aan een bepaalde leeftijd of etniciteit gebonden”, zegt Nancy Siboro, custumer relations officer van Intermed Caribe.

Jan Katerberg, operations manager van het Thorax Centrum Paramaribo (TCP), zegt namens het ziekenhuis erg dankbaar te zijn voor de bloeddrukmeters. “Hart- en vaatziektes zijn veel voorkomende ziektes”, laat hij weten. “In het jaar 2014 hebben we hier 25.000 consulten gedaan en 18.500 poliklinische onderzoekingen om vast te stellen hoe het hart van de patiënt functioneert. Het grote aantal hartpatiënten is een bron van zorg op onze relatief kleine bevolking. Het aantal patiënten is zodanig groot, dat we per 1 januari een uitbreiding zullen ondergaan van zes naar negen cardiologen.”

Ook laat Katerberg weten dat het ziekenhuis momenteel bezig is met een wetenschappelijk onderzoek. Anderhalf jaar geleden zijn ze daarmee gestart en het houdt in dat een groep mensen over een aantal jaren wordt gevolgd. Er wordt gekeken hoe hun gezondheid zich ontwikkelt op het gebied van mogelijke hartklachten en dergelijke. Ook wordt er gekeken naar de mogelijke oorzaken van kwalen bij verschillende etnische groepen. “We willen hiermee tot een publicatie, en daarmee tot een preventie komen. Een preventie waarin de overheid denk ik ook een belangrijke rol speelt”, aldus Katerberg.

door Leanne de Munnik

More
articles