Worstelaars hebben eerste training achter de rug

De nationale worstelselectie, die mo-menteel in Nederland vertoeft voor een trainingsstage en een interlandtoernooi, heeft intussen de eerste training achter de rug.
De delegatie van de Surinaamse Wor-stel Federatie (SWF) kwam dinsdagmiddag, na een uitstel van de vlucht met een dag en ook nog een paar uur-tjes vertraging, ietwat vermoeid aan in Nederland.
Worstelaar Widesh Ramcharan van Hind-Keserie uit Nickerie kampt met een zware griep. De rest van de delegatie was ondanks de vermoeidheid topfit. Na een dagje rusten volgde woensdagavond de eerste training bij AVV Hercules in Amsterdam.
Deze training werd verzorgd bij de be-kende trainers Hans Berkenbosch en zoon Joey Berkenbosch. Ook de zwaar-gewichten uit Nederland, Melvin van Suijdam en Rob Nuij waren van de partij.
In de twee uur durende sessie bracht Joey Berkenbosch de Surinaamse wor-stelaars enkele kneepjes van het wor-stelen bij. Onder andere werd gefocust hoe snel punten te kunnen maken. De zeven man sterke Surinaamse delega-tie liet een heel goed indruk achter. Zo goed dat er meteen een uitnodiging op tafel kwam voor het meedoen aan het Gouden Gordeltoernooi in België op 11 oktober. Meedoen zal wel moeilijk worden, omdat de selectie op 9 okotber terugkeert naar Suriname.
De tweede trainingsdag is vanavond en wel bij Hercules Dordrecht, onder lei-ding van trainer Bram Franken. Zondag komt Suriname uit in een interland te-gen Nederlandse worstelaars. Dit toernooi vindt plaats in Sportcentrum West te Rotterdam. De matchmaking is in-tussen ook al rond. Zo krijgt Antonio Troenodikromo een rematch tegen Mark Verwey. Vorig jaar won Troenodi-kromo deze jeugdontmoeting. Widesh Ramcharan komt eindelijk uit tegen Alex Paulanyi, een lang verwachte partij die in maart 2015 in Suriname ge-vochten zou worden. Vanwege een blessure van Ramcharan ging de wedstrijd toen niet door.
Verder komt ook de in Nederland wo-nende worstelaar van Surinaamse komaf, Vashist Bihariesingh, uit voor Team Suriname. Vashist is de jongere broer van oud-Surinaams kampioen Amresh Bihariesingh.

More
articles