Atletiekbond en sportminister bespreken bouw internationaal stadion

Tijdens het bezoek van een delegatie van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) gisteren aan minister Faizel Abdoel-gafoer van Sport- en Jeugd-zaken is de bouw van het in-ternationaal atletiekstadion ter sprake gekomen.
SAB-voorzitter Dennis Mac Donald gaf in zijn inleiding informatie over de atletieksport en waar de sport op dit moment aan toe is.
Hij ging ook in op de plannen die op kort termijn moe-ten worden uitgevoerd. Zo is het volgens hem belangrijk, dat het Internationaal Atle-tiek Stadion komt.
MacDonald wilde ook weten in hoeverre het ministerie de atletiekbond kan ondersteu-nen. Minister Abdoelgafoer gaf aan dat het de bedoeling is om de Consude Games in 2018 of 2019 in Suriname te organiseren. Hiervoor is het belangrijk dat er een internationale atletiekbaan wordt opgezet. “Om topprestaties te bereiken moet er geïnves-teerd worden in de atletieksport”, aldus de bewindsman. Hij zal in het verlengde van de bouw van het stadion, met zijn collega ministers van Openbare Werken (OW), Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en Finan-ciën nagaan wat de onder-steuning kan zijn bij het op-zetten van het stadion.
De SAB-delegatie bestond verder uit ondervoorzitter Ruth Renfrum, secretarisgeneraal Bianca Zaalman en Jenny Cheuk A Lam verantwoorde-lijk voor wedstrijdwezen.
Het bezoek aan minister Ab-doelgafoer moet in het ka-der worden gezien van een nadere kennismaking met de verschillende sportorga-nisaties in Suriname.
De bewindsman vroeg de bond technische assistentie over het subsidie beleid, dat volgens hem vanuit een centrale plek gecoördineerd moet worden. Abdoelgafoer deed de toezegging dat me-dewerkers van het ministe-rie kunnen worden ingezet om een bijdrage te kunnen leveren, vooral de afgestu-deerde sportleiders van de Regional Sport Academie (RSA). Verder vroeg hij de bond ook om met een stra-tegisch plan te komen zodat goed samen gewerkt kan worden met alle actoren. Zo kan dan gericht beleid worden gemaakt voor de ko-mende 10-15 jaar.
Abdoelgafoer toonde zich ingenomen was met het ge-sprek. Gebleken is dat de in-zichten van het ministerie en de atletiekbond niet verschillen. Belangrijk voor partijen is dat er wordt gekeken naar het strategisch plan, zo-dat over 2-5 jaar, kan worden teruggeblikt op de stappen die vooruit zijn gemaakt.

More
articles