RGD-artsen willen af van te drukke poli

De Vereniging Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA), wil af van het te grote aantal veel patiënten dat dagelijks behandeld moet worden. Dat zegt Bobby Ramautar, woordvoerder van de VRA. Ramautar die zelf arts is op poli Latour, zegt dat deze poli een bestand heeft van 17 tot 20.000 ingeschrevenen. Dit neemt met zich mee dat er per dag 150 tot 180 patiënten behandeld worden door slechts drie artsen.

De arts geeft aan dat het om de zware werkdruk gaat die ze graag tot het verleden zien behoren. De artsen van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), hadden ook bezwaar tegen een advertentie welke in de dagbladen geplaatst was waarin stond dat patiënten zich vrij mogen inschrijven en dat artsen patiënten niet mogen weigeren. “ Men moet begrijpen dat als het zo doorgaat, er een hoge werkdruk op de artsen komt, dit kan er toe leiden dat de kwaliteit achteruit gaat, iets wat geen enkele arts wil.” Volgens Ramautar wil de VRA dat de leiding van de RGD het aantal artsen op RGD-poli verruimt. “Een poli moet goed bemand worden met voldoende artsen als je patiënten wil blijven inschrijven, anders wordt het te veel voor de artsen”, zegt Ramautar.

Aanstaande woensdag is er een gesprek tussen de VRA en de leiding van de RGD. Het inzetten van meer artsen per poli is een van de punten welke aan de orde zal komen. Ramautar geeft verder aan dat er ook gesproken zal worden over de cao en de twee RGD-artsen van de RGD-poli in het ressort Pont Buiten die op non-actief zijn gesteld. De leiding van de RGD had de twee artsen eerst op staande voet ontslagen, maar door tussenkomst van de VRA werd die straf teruggebracht naar een buiten functie stelling. Ramautar vertelt dat de werkzaamheden op de poli al genormaliseerd zijn.

door Ivan Summerville

More
articles