BBS’er weigert verhoor in kwestie brand KKF-gebouw

De minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, maakte vandaag officieel bekend aan de Beveiligings- en Bijstands Dienst Suriname (BBS), dat er een vrouwelijke BBS’er is die niet verhoord wil worden door de politie. “ De politie heeft van mij de opdracht gekregen om een ieder die voor de brand in het KKF-gebouw was, te verhoren. Tot mijn verbazing vernam ik dat een dame die werkzaam is voor de BBS, geweigerd heedt zich te laten verhoren, omdat zij vond niet onder de politie te vallen, maar onder de BBS.”

Volgens Van Dijk-Silos moet de bewuste BBS’er van haar post gehaald worden.  Maar niet alleen deze dame, ook collega’s van haar dienen ontlast te worden, aangezien zij eveneens in de fout zijn gegaan. Aan de bewindsvrouw is namelijk gerapporteerd dat mensen tijdens de brand opdracht kregen van de dienstdoende BBS’ers om spullen uit het gebouw te dragen. “ Hoe weet je als het werkers zijn, en wat als die mensen stelen? Het kan niet zo zijn dat mensen toegelaten worden om spullen uit het gebouw van JusPol te dragen, terwijl er brand is”, zegt de minister.

De West sprak met het waarnemend hoofd van de BBS, Stanley Blokland. Hij zei dat er zeker consequenties zullen volgen voor de BBS’er die niet verhoord wilde worden door de politie. “Als de minister de opdracht geeft om een ieder die aanwezig was tijdens de brand, te verhoren, kan niemand weigeren om door de politie verhoord te worden”. Blokland zei verder dat hij nog niet precies weet waarom die beambte geweigerd had verhoord te worden. In elk geval zullen maatregelen getroffen  worden, omdat een ieder die in of bij het gebouw was, een verdachte is, aangezien brandstichting niet uitgesloten wordt.  Volgens Blokland ging het personeel ook in de fout door mensen de opdracht te geven om spullen buiten het gebouw te plaatsen. “ Wanneer er brand is, zijn er andere autoriteiten, zoals de brandweer die het dan voor het zeggen heeft. Niemand anders dan de brandweer is gerechtigd om wie dan ook opdracht te geven om in en uit het gebouw te gaan om spullen te halen.”

door  Ivan Summerville

More
articles