Justitia Pietas Fides MMDCCCLXIX

– Agenda’s. “Als de topkater van huis is…, dansen de monniken onrustig”. De mens heeft volgens het Darwinisme de elite en superieure vermogens om te kunnen nadenken en rationeler beslissingen te nemen. Daarbij het goede van het kwade, te mogen onderscheiden. Maaaaar! De mensheid heeft onder zich ook een aantal ‘enkelingen’ en ‘vreemdelingen’, die nog voordat er verstandelijk is na-/uitgedacht, met de vermoedelijk wel aanwezige cerebrale massa, impulsen doen uitgaan naar het hinderlekkend spraakvermogen. En dan is er wel evident, een uitvergroot probleem. Dan heeft men helaas te maken met ‘het kip zonder kop syndroom’. Als nou eens iedereen zou kunnen wachten, op de levendiger terugkeer van Chan Santokhi, vanuit een niet nader gedefinieerde ‘geo-locatie’, zou men in ieder geval geen masochistisch georiënteerde en politiek suïcidale, eerder nog kamikaze duikvluchten cq. schadeacties hoeven uitvoeren. De vijand luistert namelijk gezapig mee en lacht zich hoegenaamd een stuip. Want de verdeel en heers, heeft bijkans nu een ‘tig’ aantal malen sinds 25 Mei 2015 succesvoller uitwerkingen gehad. ‘Prudentie gewenst…, neen vereist!’. .

– 66. Men roept maar en maakt het volk nog onrustiger dan het al was. Weer roept men niet “40 SRD centen”, maar eerder weer “66 SRD centen”. Dan moet men maar komen en een kWh uitnodiging van “66 SRD cent” versturen voor een indrukwekkende samenkomst op het Onafhankelijkheidsplein. Heeft men nog steeds niet in de gaten, dat men noch Somo, noch Brunswijk hoort? Het is afwachten geblazen. *28 September 2015…, de ‘troonrede van het staatshoofd’.

– Rollen. Er zijn de afgelopen week, weer aardig wat koppen uit ministeries en verzorgingshuizen komen rollen. Allemaal gerold, in opdracht van Sozavo. Of misschien ook andere, inmiddels virtueel overgenomen ministeriële tenten.

– Mantel. Ze worden onder toeziend oog van vliegtuigen versleept, naar een basiskamp. Locatie waar men het plan heeft opgevat en uitgewerkt om de rovende Skalians van het stuwmeer, per omgaand te ontmantelen en operationeel uit te schakelen. Nu is ook de Marowijne, de Tapanahony, de Lawa en op termijn de Boven Saramacca aan de beurt. Heel Sranan…, ‘so bun’. Zonder aanziens des persoonsobject.

– Banana. 1300 werkers in gevaar. Hun inkomen en brood te verliezen, in de ‘bacoven – sector’. Management en ernstig menselijk falen. Virale ziektes en ook nog een aangetaste arbeidsproductiviteit. Vernietiging van alles in het land, dus. De rijstsector krijgt maar minder dan de helft, van de toegezegde subsidiewaarden per hectare toegespeeld? Zien is ook daar weer geloven. Het uitwijken naar rijstrassen die in Guyana werden aangekweekt, was volgens ingewijden een uiterst noodzakelijk kwaad. ‘Adron – labo…’, ontkent de gebezigde theorie.

– Babyvoeding. De Regionale Gezondheidsdienst, heeft geen nadere aflossing van vooraf gefinancierde bedragen gehad en moet uitscheiden ‘gesubsidieerde babyvoeding’, tegen ‘betaalbare tarieven’ aan het moedervolk te leveren.

– Te vroeg. Er werd te vroeg gejuicht en compliment uitgevaardigd naar de Brandweer toe. Het in brand geraakte dan wel gestoken object aan de Lim A Po /Mirandastraat werd wel degelijk geblust. Maar niet in voldoende mate. Na 19.10 uur in de avond van vrijdag jl. schoten de vlammen, van het onbewaakte en door autoriteiten verlaten object(…), angstaanjagend uit het dak en vele ramen.

– Afvloeiing. Daar wordt over gesproken in het contractantenveld van de Suralco. Maar de vaste medewerkers en hun gezinnen, hebben nog niet mogen horen wat allemaal ‘sociaal’ met hen staat te gebeuren. 2000 loontrekkers en hun gezinnen? Het gaat toch meer dan uitstekend in Suriname. Zegt het voort.

– Rem. De zoveelste DAF truck die remloos de brug tussen Meerzorg en Beekhuizen kwam afdenderen. Zeven auto’s in de kneuzing en minstens vier gewonden. Brandweer moest weer bevrijden,. Hoe lang nog…, in veilig SU?!

– Sociaal Contract. Inderdaad, een ‘hoax’ uit 2010 die het land nu compleet in wurggreep houdt en de boel in de vernieling draait. Misschien kan men naar de statistieken kijken van ‘onbetaalde doktersbezoeken’ en goed nagaan, wat de werkelijk lichamelijke verstoringen onder het volk zijn of dat de psychosomatische aandoeningen in de meerderheid zijn gaan verkeren. Sociaal contract? Wat een mop…!

– ‘White night’. Hij zal niet meer in het stadsleven/-verkeer te zien zijn. De topmonteur en rust hetzelve die zich in onder meer Japan specialiseerde, op de meest ingewikkelde versnellingsbakken. “Der Cappi”, een alias voor Kenneth Slijngard, is helaas niet meer. Maakte een advertentiereeks, op de zaterdagmorgen bekend.

– Facebook. Bekladden en nagelen van een crimineel individu of (staats-) organisatie op ‘Facebook’, kan inderdaad een strafwaardig feit opleveren. Echter is men in bepaalde landen zo rechte-/machteloos geraakt, dat geen andere keuze wordt opengelaten dan dader(-s) van misdrijf, niet anders dan via Facebook aan te spreken/klagen. Cybervormige ‘eigen richting’.

– Sociaal Contract. Berichtgeving en ‘link’ rond een ‘hoax’, een kardinale misleiding uit het jaar 2010. Genoegzaam, terug te vinden op: http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/1270 Lees het allemaal maar weer goed na en schat het zaakje op enige waarde……, nu alweer vijf jaar na wordingsgeschiedenis! Een goed en veilig weekeinde toegewenst.

Justitia Pietas Fides  MMDCCCLXIX

More
articles