Communicatie tussen Blue Wings vlucht en LVD viel uit

Ik ga mijn advocaat voor ‘De Ware Tijd’ bellen. Het kan niet zo zijn dat ze een bericht over mijn onderneming online plaatsen zonder dat ze met de leiding van het bedrijf zelf hebben gesproken. Dat zegt de directeur van Blue Wings Airlines, Ramsoender Jhauw. Op dwtonline verscheen er een bericht over een vliegtuig van de onderneming dat tijdens een vlucht van Paramaribo naar Godo Olo te kampen zou hebben met mankementen aan de motor, ook zou het communicatiesysteem tussen het vliegtuig en de toren uitgevallen zijn.
Jhauw vertelt aan de redactie van De West dat de informatie over een motor die het zou begeven, helemaal niet klopt. Hij geeft verder aan dat het wel waar is dat de communicatie tussen het vliegtuig en de toren uitviel. Dat was de directe reden waarom het vliegtuig na ruim 25 minuten vliegen terugkeerde naar de luchthaven te Zorg en Hoop. Jhauw vindt het jammer dat onjuiste informatie gepubliceerd werd. “De goede naam van onze onderneming wordt aangetast en dit zal maken dat we zullen overwegen een rechtszaak tegen ‘De Ware Tijd’ aanhangig te maken”, zegt hij
De redactie van De West sprak ook met de passagier in kwestie die zijn relaas aan dwt.online voorhield. Het gaat om een mediawerker van radio Agida, Winston Lame. Hij vertelt dat de vlucht voor 13:00 uur gescheduled stond, maar dat de vlucht uiteindelijk om 14:15 uur vertrok. Na ruim 25 minuten vliegen begon de kist te schudden en leek het alsof het vliegtuig net als een tractor aan het schudden was. Het leek alsof de motor mankementen vertoonde. In het verlengde hiervan viel ook de communicatie uit. Uiteindelijk werd er besloten om terug naar Zorg en Hoop te vliegen. Volgens Lame is het wel duidelijk dat de veiligheid van Blue Wings niet te garanderen is.
Volgens Jhauw vertoonde de motor helemaal geen mankementen. “Het is jammer als men alleen nonsense vertelt, terwijl dit helemaal niet hoeft.”

-door Ivan Summerville-

More
articles