81 jongeren leren radioprogramma’s maken

Vandaag vond in de grote vergaderruimte van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken de launch plaats van het project ‘Prisiri, Leri, Wroko!’ Dit project heeft als doel om 81 jongeren tussen 12 en 27 jaar die zich bij het onderdirectoraat Jeugdcentra voor het jaarlijkse vakantie werkgelegenheidsproject hebben geregistreerd, in de gelegenheid te stellen om radioprogramma’s te maken. Het gaat om jongeren van Paramaribo, Marowijne en het district Nickerie.

Het project wordt uitgevoerd met behulp van het ministerie van Volksgezondheid, UNICEF en PAHO/WHO. Het project stelt de jongeren in staat om op een creatieve en innovatieve wijze communicatieve vaardigheden te leren waarmee ze onderzoek kunnen verrichten. De informatie die de jongeren op die manier inwinnen, kunnen ze gebruiken in de radioprogramma’s die ze gaan maken.

De directeur van Jeugdzaken, Rachel Koningsbloem-Pinas, zei tijdens haar toespraak dat dit project ook als doel heeft om jongeren in de vakantieperiode op nuttige wijze bezig te houden en bij te dragen aan nationale ontwikkelingsactiviteiten waar jongeren actief bij betrokken moeten zijn. De jongeren zullen aan de hand van diverse onderwerpen voor hun leeftijdsgenoten radioprogramma’s maken. Verschillende aandachtsgebieden, zoals werk-, zinvolle vrijetijdsbesteding, talentontwikkeling, jeugdparticipatie en gezondheid, zullen aan de orde komen. Op die manier kunnen de gezondere leefstijlen op het gebied van volksgezondheid ook gepromoot worden.

Het project wordt op 27 september aanstaande afgesloten. Op deze dag zullen ook de radioprogramma’s gepresenteerd worden. Koningsbloem-Pinas verduidelijkt: “Het gaat om een project van tien dagen waarbij men per district acht programma’s van vijftien minuten zal maken, deze zullen via de staatszenders in de ether komen.” De deelnemers worden begeleid door studenten van de Academie Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs (AHKCO) en mediawerkers.

door  Ivan Summerville

More
articles