Jong DOE ingenomen met beleid NH-minister

Suriname is het slachtoffer geworden van een combinatie van gekelderde olie- en goudprijzen en een regering die daar niet op tijd op heeft kunnen inspelen. Decennialange corruptie heeft eveneens bijgedragen tot de huidige situatie. Om verandering teweeg te brengen moet nu gezamenlijk bezuinigd worden. Dit meldt Jong Doe middels een persbericht.

De meningen hierover zijn heel verschillend, maar een ieder is het er over eens dat er bezuinigingen nodig zijn en dat corruptie aan banden gelegd moet worden. Grote sommen geld die decennialang zijn verduisterd, hebben de ontwikkeling van het volk opgehouden en moeten teruggevorderd worden. Wie zich hieraan schuldig heeft gemaakt, moet eindelijk vervolgd worden als voorbeeld voor anderen van hoe het niet moet. Anders is bezuinigen dweilen met de kraan open.

Opvallend is dat minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), is die werkelijk de uitdaging om de kruistocht tegen corruptie te starten niet uit de weg wil gaan. ‘Dit is een historisch moment’ zou een hele populaire man ook wel zeggen. Deze minister zet veel op het spel, omdat er grote belangen spelen.

Nog opvallender is dat er mensen zijn, die zeggen fel tegen corruptie te zijn, maar de persoon die corruptie probeert aan te pakken (vanuit z’n functie als minister) niet het voordeel van de twijfel willen geven. Corruptie viert vandaag de dag hoogtij en we dragen samen de verantwoordelijkheid om het uit te bannen, en nog beter, te voorkomen. Niemand uitgesloten.

Om de boven aangehaalde uitdaging om te zetten in kansen, is het belangrijk dat we als Surinamers kijken naar het nationaal belang. In aanloop naar de onafhankelijkheid heerste er verdeeldheid. Grote groepen hebben Suriname zelfs verlaten. Naarmate het moment naderde zijn de leiders in staat geweest te kiezen voor het nationaal belang. En dat is precies waar het nu weer om gaat. De massa heeft toen bewezen samen te gaan voor één doel en wij geloven dat wij dat weer kunnen doen. Verschillende mensen zijn van mening dat de minister in de strijd tegen corruptie bergen werk heeft om te verzetten, omdat er veel belangenverstrengeling is. Echter zijn wij van mening dat er genoeg rechtvaardige mensen in Suriname zijn die corruptie afwijzen en dat zij achter de minister staan in zijn strijd voor een beter Suriname.

Met de aanzet van deze minister geloven wij dat deze regering meer succes zal boeken in de strijd tegen corruptie. Jong DOE ondersteunt deze actie en blijft alle gezagdragers die structureel hiermee bezig zijn, in het bijzonder onze eigen Regilio Dodson, KRITISCH en OBJECTIEF volgen. Wij roepen allen die lang gewacht hebben op een grote verandering in Suriname op, om deze aanpak te ondersteunen! Kon makandra kon meki wi kraka a kenki!

More
articles