Dochter Bouterse topadviseur op Kabinet President

Presidentsdochter Peggy Bouterse (45) is door president Desiré Bouterse aangesteld als adviseur op het Kabinet. Zij zal tevens belast zijn met de reorganisatie van het Kabinet, het buitenlands beleid en de economische aangelegenheden. Zij is daarnaast geïnstrueerd om de functie van chef Staf op het Kabinet voor te bereiden en tegelijk waar te nemen, in afwachting van overname van deze post door luitenant-kolonel Mitchell Labadie (39) op 1 januari 2016.

Volgens het Kabinet hebben haar specialiteiten in het verandermanagement en marktgerichte concepten haar het predikaat powerlady opgeleverd binnen de business clubs van Zuid-Nederland. Op het kantoor van vader Bouterse wordt gehoopt dat diezelfde capaciteiten nu in Suriname zullen worden ingezet om vorm te geven aan het reorganiseren van het Kabinet en het verdiepen van Surinames internationale relaties.

Dochter Bouterse leunt onder meer op een studie internationale relaties aan de universiteit van Brazilië, diplomatieke ervaring op de ambassade in Brussel, en ruim veertien jaar ervaring als senior manager bij de grote Nederlandse concerns Ahold en Makro.

Haar aanstelling maakt deel uit van een reeks verjongingen die voor verschillende afdelingen zijn aangekondigd door het Kabinet. ‘Met deze gefaseerde verjonging van kader speelt de president binnen zijn eigen gelederen in op zijn uiteengezette visie dat jongeren kansen geboden moeten worden om zich te ontwikkelen’, luidt een passage uit het communiqué.

LT KOLONEL MITCHELL LABADIE

Luitenant-kolonel Labadie heeft de afgelopen jaren namens Suriname gediend in de Defensieraad van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten (UNASUR) met als standplaats Argentinië, hij was medeverantwoordelijk voor het succesvol voorzitterschap van deze raad door Suriname (2012-2014). Labadie heeft zijn opleiding genoten in Venezuela en haalde daarna ook nog zijn master in Public Administration aan het Lim A Po Instituut in Paramaribo. Hij heeft daarnaast gediend als hoofd Planning en Onderzoek op het ministerie van Defensie (2011-2013). Labadie wordt de komende maanden klaargestoomd om in het nieuw jaar de leiding te nemen over het Kabinet van de President.

More
articles