Oema Soso triple kampioen, Merodia verrassend tweede

Oema Soso is zaterdag voor de derde achtereenvolgen-de keer kampioen geworden van de SVB vrouwencompe-titie. De regerende kam-pioen toonde zich in de be-slissende ontmoeting tegen Dosko wederom de sterkste en won met 3-0. Elvida Lam-my en Jamecia de Mees (2x) zorgden met hun treffers er-voor dat Oema Soso de kampioensbokaal voor de derde keer omhoog mocht tillen.
De wedstrijd, gespeeld in het Dr.Ir.Franklin Essed Sta-dion, werd voorafgegaan door de ontmoeting tussen Merodia en Ascona. De de-butant in de SVB seniorenvrouwencompetitie moest ook dit keer het hoofd bui-gen, want Merodia zegevier-de met 3-1. Zeracha Hel-stone opende de score voor Ascona en gaf de debutant alsnog hoop op een overwinning in deze kampioensfinale, maar Altacher Ema-nuelson, Valencia Pryor en Ultra Weegman van Mero-dia gooiden na de pauze roet in het eten. Eindstand 3-1 voor Merodia. Door deze overwinning is Merodia verrassend semi-kampioen ge-worden. De ploeg kwam voor wat betreft competitie-punten op gelijke hoogte te staan met Dosko.
Echter was het doelsaldo van Merodia veel beter, wat dus de ploeg van clubvoor-zitter Sedney met de runner-up beker vandoor deed gaan. Dosko moet genoegen nemen met de derde plaats, terwijl debutant Ascona de strijd in de kampioensfinale afsluit als vierde. De prijzen werden aan het einde van de wedstrijden uitgereikt, waarmee ook een einde is gekomen aan het competitieseizoen 2014-2015.
Natalie Adang van Oema So-so is uitgeroepen tot de minstgepasseerde sluitpost in de senioren klasse, terwil haar clubgenote Andaya Landveld de gouden schoen van topscorer opeiste met 23 doelpunten. Valeria Tjon A Meeuw van Ascona is in de U-20 klasse uitgeroepen tot minst gepasseerde doel-verdedigster, terwijl Andaya Lantveld met 12 doelpunten ook in deze klasse de topscorerstitel opeiste. In de U17 meisjesklasse ging de ti-tel van minst gepasseerde doelvrouwe eveneens naar Ascona’s Valeria Tjon A Meeuw en pakte haar club-genote Shamaira Stouten-burg daar de topscorerstitel met 9 doelpunten.
Eindstand bij de senioren:
1. Oema Soso     6-15
2. Merodia     6-10
3. Dosko    6-10
4. Ascona    6-0
(DRP)

More
articles