Workshop ‘thuiskuren’ met sappen van Surinaams fruit en groenten

Stichting Amazone Wellness organiseert op 12 september wederom een Gezondheidsdag met een workshop en lezing over ‘Sapkuren’ met voornamelijk Surinaams fruit en groenten. Deze keer kiezen zij voor de locatie Berg en Dal, vanwege de sfeer en de vakantiestemming.

Wat is sapkuren/detoxen?

Sapkuren of detoxen in de praktijk betekent meestal het verwijderen van (opgehoopte) toxines/ giftstoffen uit het lichaam, ook wel ontgiften of ontslakken genoemd. Detoxen is een ieder gegund en bijna een ‘must’ in deze tijd waar wij van alle kanten worden ‘belaagd’ door toxines. Overbelasting van je gezondheid is niet te voorkomen in onze huidige vervuilde en stressvolle omgeving. We worden meer dan ooit blootgesteld aan toxines (gifstoffen) van zeer diverse aard, zowel in ons voedsel als in de buitenlucht kunnen wij toxines, waaronder kwik en andere chemicaliën, waarnemen. Onze kwetsbare huid, luchtwegen, darmen en slijmvliezen, staan als eerste bloot aan commerciële chemicaliën. Vele stoffen komen toch dieper in ons systeem en kunnen onze gemoedstoestand negatief beïnvloeden.

Op lange termijn vertragen toxines je vitale orgaansystemen en orgaanfuncties, wat uiteindelijk leidt tot uitputting, vroegtijdige veroudering, gedragsveranderingen en ziekten. Wij realiseren ons ook dat niet iedereen zich een volledig verzorgde kuurweek kan permitteren vanwege werk, gezin en andere verplichtingen. Daarom hebben wij besloten een workshop aan te bieden waar bij je zelf kan thuiskuren zo vaak als je wilt met vrienden/innen, collega’s of alleen.

De workshop is verder bestemd voor iedereen die het fijne zou willen weten over ‘sapkuren’/detoxen en het voorbereidingsproces daarvan, het is verder ook aan te bevelen aan een ieder met vage klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, een opgeblazen gevoel of voor degene die alleen maar willen afvallen/afslanken. Bij deze workshop ontvangt elke deelnemer een ‘Sapkuren’ boek met alle nuttige informatie over ons Surinaams fruit en groenten en tal van smoothie recepten. Het programma wordt vervolgd met een sessie ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken. Vrij zwemmen is ook mogelijk op deze dag.

Voordeel van thuiskuren – je hoeft er niet eens vrij voor te nemen, je kunt gewoon blijven werken. Natuurlijk is het heerlijk als je tijdens de drie sapkuur dagen echt rust zou kunnen nemen en bijvoorbeeld vrij kunt nemen van je werk. Met behulp van het sapkuren boek, met alle handige informatie, kun je op elk moment dat voor jou geschikt is, gaan sapvasten.

De beste periode om te detoxen is meestal in het voorjaar of najaar, aangezien we zo zoetjes aan het laatste kwartaal van het jaar 2015 naderen, zou een ieder samen met de grote ‘opruiming’ thuis ook mee kunnen detoxen aan de grote schoonmaak van de inwendige mens. Hiermee sluit je dan het jaar stralend en gezond af.

More
articles