Vicepresident Ashwin Adhin: “Maatregelen waren nodig om financiële situatie op gang te krijgen”

Vicepresident Ashwin Adhin is er van op de hoogte dat het volk klaagt over de verhogingen en aanpassingen die doorgevoerd worden. Volgens hem is er geklaagd dat de wijzigingen te snel doorgevoerd worden. Men heeft liever dat de wijzigingen gefaseerd doorgevoerd worden, maar de maatregelen zijn getroffen om de financiële situatie van het land op gang te brengen.

De vp geeft verder aan dat de economische situatie gemaakt heeft dat de ministers geen ruimte gehad hebben om zich op hun departement te oriënteren om te kijken wat hun financiële situatie is. “De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft zijn calculaties gemaakt en heeft in het verlengde daarvan aangehaald dat in geval de aanpassingen per 1 september niet ingevoerd werden, Suriname financiële consequenties zou hebben die niet meer gecorrigeerd zouden kunnen worden.” Voorts geeft Adhin verder aan dat de drie maatregelen, benzine-, stroom- en waterverhoging, direct geïmplementeerd moesten worden en dat men deze maatregelen in goed vertrouwen moet opvangen. De gemeenschap zal volgens de vp zelf merken dat er goed is nagedacht over de sociale groepen en het pakket van maatregelen. “Er is een balans tussen de te harde maatregelen en de gevolgen van de maatregelen.”

President Desiré Bouterse gaf vandaag tijdens zijn toespraak bij de beëdiging van minister Soeharto Moestadja en Joan Dogojo, aan dat Suriname moeilijke tijden meemaakt maar dat men door gezamenlijke inspanning het schip van dit geliefd land weer in de juiste koers zal krijgen. De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, vertelde aan de media dat men geen beleid kan uitvoeren zonder het wegwerken van de achterstanden en dat men geen begroting kan opstellen zonder de uitgaven te beperken. De overheid heeft een bepaalde verantwoordelijkheid en er zijn zaken die door moeten gaan. “Om alles door te laten gaan, moeten we dus kijken waar we de inkomsten kunnen verhogen.”

More
articles