SEH-specialisten RKZ weer aan het werk

De medische specialisten op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Sint Vincentius Ziekenhuis (Rooms Katholiek Ziekenhuis, RKZ), die dinsdag het werk hadden neergelegd, hebben vandaag de draad weer opgepakt. Naar aanleiding daarvan heeft de ziekenhuisdirectie laten weten dat de dienstverlening op de afdeling is genormaliseerd.

‘Hierbij maakt de Raad van Bestuur van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) bekend dat de medische specialisten hun achterstallige gelden inmiddels gestort hebben gekregen op hun rekeningen en dat zij thans de dienstverlening van de medische specialisten aan de Spoedeisende Hulp (SEH) per direct hervatten. Hiermede is de dienstverlening aan de patiënten op de SEH per heden 3 september 2015 genormaliseerd. Onze welgemeende dank aan allen die ons hebben bijgestaan in deze periode’, schrijft de Raad van Bestuur in een communiqué.

De specialisten waren in staking, omdat ze hun geld voor geleverde diensten maar niet op hun rekening zagen.

De directie had ter elfder uren geprobeerd de werkneerlegging af te ketsen door de specialisten cheques aan te bieden, aangezien een heftige onderhandeling met de ministers van Financiën en Volksgezondheid, een slordige SRD 800.000 uit de staatskas had losgeweekt. De specialisten weigerden echter de cheques te accepteren, en wilden wachten totdat het geld via de bank naar hun rekeningen was overgeschreven, voordat ze vandaag weer aan het werk gingen.

More
articles