Interessant verloop Ready ‘Friyari Tennis Dubbeltoernooi’

Het Ready 85+ Friyari Dub-bel Toernooi kwam in het weekend tot haar eind.
In interessante partijen is het kampioenschap in de verschillende klassen uitgevochten. Het nieuwbakken bestuur onderleiding van Guillaume Chan Jon Chu blikt terug op een geslaagd evenement. Het was de vier-de keer dat Surinames oudste tennisvereniging dit jubi-leumtoernooi, dat ook toegankelijk is voor alle tennissers, organiseerde. Het toernooi dat een week duurde, werd gespeeld in twee ni-veau sterkte klassen, ver-deeld in A en B. Er is in beide klassen volgens het Round Robin- en het best-of-17 puntensysteem gespeeld, waarbij alle koppels tegen elkaar uitkwamen en de twee besten kampioen en semi-kampioen werden.
De klassen en categorieën waren als volgt
Damesdubbel: Ginny Naa-rendorp/Judith Luyken en Ivandra Frans/Ann Meyer.
Gemengddubbel: Imro Du-bois/Ivandra Frans en Loren-zo Irion/Marianne Hirallal.
Herendubbel B: Imro Dubois/ Arnie Hirasingh; Timothy Tammenga/Kim Sang Mar-shall; Yudhi Prawoto/Cha-gall Basfielt en Robin Cheu Choi/Ricky Tjon A Joe.
Herendubbel A: Lorenzo Irion/Jerry Pocorni; William Ritfeld/Ronny Malmberg; Frank van Dijk/Djai Tahal; Cornel Wijngaarde/Mike MacIntosch en Jamie Roep/ Hans Sloot.
Het damesdubbel vond he-laas geen voortgang. Dubois en Frans legden beslag op het kampioenschap in het gemengddubbelspel, terwijl Irion en Hiralall genoegen moesten nemen met het se-mi-kampioenschap. Dubois sloeg dubbel prijs want hij werd in de heren B-klasse ook kampioen met partner Hirasingh. De tweede plaats was voor Tammenga en Mar-shall. In de A-klasse speelde het koppel Irion/Pocorni prachtig spel, waarbij ze steeds kwamen voor te staan tot 7, maar het daarna lieten afweten. Kampioens-koppel werd Roep/Sloot en semi-kampioen Wijngaar-de/Howard Chee.
Interessant was dat Wijn-gaarde met drie partners het toernooi afmaakte. Tako Chin Yong raakte gebles-seerd, terwijl Mike Mac In-tosch na twee wedstrijden met vakantie ging. Dit unie-ke fenomeen, dat met toe-stemming van de wedstrijd-leiding plaatsvond, gaf toch wel een extra dimentie aan het toernooi. Het koppel Ta-hal/van Dijk kreeg ook een prijs, omdat het de grootste come back maakte in een partij en wel van 2-7 achterstand, naar een 9-7 winst. Een huzarenstuk dat ze bijna herhaalde tegen Wijngaar-de/Mac Intosch. De goede-renprijzen voor de winnaars waren afkomstig van het te-lecombedrijf Digicel. Als sponsoren traden op Hakrin-bank, May en Partners NV en Meijburg & Co Caribbean.

More
articles