Honderd kinderen in Nola Hatterman Vakantieproject

Foto: Johan de Randamie

De afdeling Culturele en Creatieve Vorming van het Directoraat Cultuur/ Nola Hatterman Art Academy heeft 100 kinderen in de leeftijdsklasse 6 tot en met 16 jaar geregistreerd die willen deelnemen aan het jaarlijkse ‘Vakantieproject’. Het gaat om twee groepen die gedurende twee weken in verschillende activiteiten zullen participeren zoals: tekenen, plakken, keramiek werken maken en maskers, zegt Lalita Adhin, beleidsadviseur op de Nola Hatterman Art Academy.

Vandaag is het startsein gegeven aan de eerste groep jongeren. Deze jongeren zullen van dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot en met 12.00 uur bezig worden gehouden met beeldende vorming .  “De eerste groep bestaat uit 74 jongeren”, merkt Adhin op. In de tweede groep zullen jongeren van 12 tot en met 16 jaar participeren. Momenteel hebben maar 20 jongeren zich opgegeven. Adhin gaf aan, dat de inschrijving voor jongeren van groep 2 nog opengesteld is. Per groepen kunnen ongeveer 80 kinderen worden toegelaten. Aan het eind van de activiteitenperioden wordt er een tentoonstelling gehouden, waarbij de ouders van de pupillen worden uitgenodigd om de werkstukken van de jongeren te bezichtigen. “Het verloop van het vakantieproject is de afgelopen jaren heel goed verlopen”, aldus Adhin. De leuke locatie en de aangename ambiance  werkt ook als een prikkel voor de jongeren. Naast dit vakantieproject heeft de Nola Hatterman Art Academy ook eigen reguliere programma’s zoals de Youth and Art Academy.

De Youth Academy is voor jongeren van 6 tot 18 jaar, en de Art Academy is de 4-jarig opleiding, waarbij jongeren vanaf 17 jaar en ouder opgeleid kunnen worden tot kunstenaars.

More
articles