André Adjako door buurman doodgekapt

De 32-jarige André Adjako is gistermiddag als gevolgd van een kappartij aan de Kronenburgweg te Santodorp komen te overlijden. Het gaat hierbij om een slepende burenruzie waarbij er sprake is geweest van diefstal. Dat zegt Johannes Adjako, de stiefvader van de overledene. Kort na de dodelijke kappartij werd de verdachte Delano D. door de politie van Santodorp aangehouden nadat hij getracht had zich uit de voeten te maken in bebloede kleren. Johannes Adjako zegt dat de kappartij het gevolg is van een slepende kwestie waarbij de verdachte en hoogstwaarschijnlijk anderen, zich schuldig hadden gemaakt aan diefstal van onder andere televisietoestellen en mobiele telefoons. “ Ze hebben twee keer bij ons ingebroken en we wisten het. Daarom heeft een van de huizen nu diefijzer, vandaar dat ze in het andere huis op hetzelfde erf gaan stelen.”André Adjako doodgekapt

Volgens de stiefvader was er niet lang terug een burenruzie waarbij de politie ook een waarschuwingsschot had gelost.” Over de fatale gebeurtenis van vandaag, zegt Adjako dat zijn stiefzoon onderweg naar collega’s was om wat informatie over een stihl zaag te geven, zodat ze die bij de stiefvader konden huren of verkopen. “ Terwijl André op de fiets naar zijn collega’s ging, werd hij aangevallen met de dood tot gevolg op het erf van zijn moeder.”

Na het noodlottig ongeval raakten buren, maar ook familieleden van de overledene verhit en trachtten naasten van de verdachte aan te vallen ondanks, dat de politie aanwezig was. Dankzij agenten die ingrepen en andere omstanders kwam het niet verder dan een handgemeen tussen beide partijen. De familie van de verdachte is kort na de doodslag op Adjako verhuisd van het adres om erger te voorkomen.

More
articles