Twee journalisten doodgeschoten tijdens live-uitzending VS

Een lokale cameraploeg is beschoten tijdens een live-uitzending van een reportage in een winkelcentrum in het Amerikaanse Moneta, Virginia. Daarbij zijn de vrouwelijke verslaggever en de cameraman overleden. De schietpartij vond plaats om 6.45 uur (Amerikaanse tijd). Een verslaggever van de nieuwszender WDBJ7 interviewde ter plaatse een vrouw. Midden in de uitzending werd er opeens geschoten. De 24-jarige verslaggever heeft de schietpartij niet overleefd. Het andere slachtoffer is een 27-jarige cameraman. Ook de geïnterviewde vrouw is geraakt en wordt in een ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen.  De politie is bezig met een klopjacht op de schutter en krijgt daarbij hulp van de FBI. De dader wordt achtervolgd op een snelweg en rijdt in noordelijke richting. “Het is een kwestie van tijd voor hij gepakt kan worden”, zegt de gouverneur van Virginia, Terry McAuliffe, op de Amerikaanse radiozender WTOP. De schutter is een ontevreden oud-medewerker van het tv-station waar de twee journalisten ook werkten. Het tweetal zou hem kennen. Een motief voor de schietpartij is er nog niet. De politie heeft de dader kunnen identificeren op basis van beelden van de neergeschoten cameraman. De schutter was even in beeld voordat de live-uitzending werd onderbroken. De schutter heeft zijn daad gefilmd en plaatste de video op Twitter en Facebook. Zijn accounts werden vrijwel meteen verwijderd. Ook twitterde hij dat een van zijn slachtoffers ractistische opmerkingen over hem zou hebben gemaakt. Met zijn melding daarover zou niks zijn gedaan. De baas van WDBJ7 zegt dat de harten van alle medewerkers van het televisiestation gebroken zijn “na de vreselijke misdaad tegen deze twee uitstekende journalisten. Hun collega’s vechten hard om hun tranen te bedwingen”, aldus Marks.

More
articles