PALU Centraal Kader bekrachtigt standpunt bestuur

Het Centraal Kader, het hoogste leidinggevend orgaan van de Progressieve Arbeiders- en Landbouwers Unie (Palu), heeft het ingenomen bestuursstandpunt ten aanzien van deelname aan de regering bekrachtigd tijdens een vergadering van zondag 16 augustus.

De Palu die bij de vorige verkiezingen (2010) nog samen met de Nationale Democratische Partij (NDP) deel uitmaakte van de Mega Combinatie (MC) en daar later samen mee in de regering zat, is er deze keer niet bij. Ten eerste werd de partij in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2015 bedankt als politieke partner. Na de verkiezingen stelde de Palu zich wel open voor een samenwerking, maar de NDP was niet duidelijk in haar opstelling. De partij kreeg zonder afstemming de portefeuille van Onderwijs toegeschoven. De Palu weigerde deze post in te vullen, maar kreeg geen andere ministerie daarvoor in de plaats. De partij heeft wel een zetel in het parlement (Anton Paal), maar ligt buiten het kabinet.

Deze vergadering van het Centraal Kader had verder als doel om de kaderleden te infomeren over het verloop van de organisatie van het komende 6e congres van de partij. Het Centraal Kader is van mening dat ingenomen standpunten goed uitgelegd moeten worden aan de leden, vrienden buiten de partij en de samenleving.

De partijkaders hebben het Palu bestuur opgedragen om voor eind oktober met veel zorg de organisatie van het 6e gewone congres ter hand te nemen. Partijcongressen, zijn aldus de partijtop in een persbericht, altijd belangrijke momenten geweest om het gevoerd beleid fundamenteel te evalueren. Voor de organisatie van dit congres is een speciale commissie samengesteld die ook voorbereidende discussies organiseert over deelonderwerpen die de partij raken.

Het congres zal niet alleen de nationale leidinggevende organen van de Palu kiezen, maar ook heel veel aandacht moeten besteden aan de organisatorische vernieuwing van de partij. Ook zal een driejarig actieprogramma worden samengesteld waarin veel plaats zal worden ingeruimd voor de realisatie van goede verkiezingsresultaten.

More
articles