Justitia Pietas Fides MMCCCXLIII

– MINOW-C. Ouders en schoolleiders blijken grote problemen te hebben, met een nieuw inschrijfexperiment, voor het vervolgonderwijs van hun kinderen. Het ministerie vindt opnieuw, dat er niets aan de hand is.

– PL. De Pertjaja Luhur (PL) is met de feiten op de neus gedrukt, dat Chitan en Sapoen defacto geen PL-leden meer kunnen zijn, nu deze beide loyalisten en onder de vlag van V7/PL gekozen volksvertegenwoordigers, door de NDP zijn overgenomen/gecoupt en in parlementaire commissies als coalitieleden zijn geplekt. De PL hield de boot nog even af om de heren te royeren, gegeven het feit, dat de zaak van terugroeping onder de hamer van de rechter ligt. Echter blijkt de NDP niet daarop te zitten wachten en de beide (ex-) PL-watjes nogal geforceerd in een coalitie te hebben gedrongen. Blijkt ook nog weer, dat hun sympathisanten nu genoeglijk op sleutelposten worden geplaatst, zonder dat daar een goed antecedentenonderzoek heeft plaatsgevonden. Achtergrond, milieu en opleidingsniveaus…? “Huuuh, we frede yere! HRM faya, papi…”. Men heeft haast en die spoedeisende gang van zaken/operaties, kunnen op den duur en bij herhaling zeer kostbaar worden ervaren.

– Ravaksur. De meerderheid binnen de overkoepelende collectieve vakorganisaties Ravaksur, is niet van plan een minister voor te dragen in het regeringskabinet Bouterse II. Niet bekend is. wat het uit te voeren beleid überhaupt wordt of zal mogen zijn. Iedereen die reeds een plek heeft besprongen, schreeuwt maar wat in de pers. ‘Meki bari…, peoples’.

– Baboeram. Heeft de onbegrensde brutaliteit in de afgelopen week geventileerd, dat Surinamers volgens zijn op te leggen dogma’s, maar ‘twee keuzes’ hebben ter zake ‘oordeelvorming’ over het te vervolgen traject in de massamoordzaak: 08 December 1982 bij de strafrechter op tafel gebracht. En meer wat er dan met Desi Bouterse c.s., überhaupt zou moeten en/of mogen gebeuren. De gevolgen van welk besluit dan ook, zijn dan weer voor rekening van deze samenleving en eigenlijk dan niet meer voor de eeneiige gastonderzoeker Baboeram. Of men nou wel of niets te maken heeft of nog wil hebben, met de misdaad en gevolgen van moorddadig gedraging/misdrijf. Baboeram die nu al de eigen reserves en veiligheden blijkt te hebben opgebouwd en kunstig heeft afgeplakt. Linksom of rechtsom heeft het project van Baboeram, wat inmiddels puur op ‘egotrippen’ is geënt, geen enkele kans van slagen. Langzaam maar zeker, zien de voor- en tegenstanders, waartoe de deelscenarioschrijver en effe aangestoten querulant in staat blijkt te zijn geraakt. Lees daarnaast ook de glasheldere DwT – columnist Rahan, op 20.08.2015 hardcopy en straks online.

– Ironie. Ordening Goud Sector onder leiding van Gerold Dompig slaat zich hedenmorgen in een ochtendblad op de borst. In 4.5 jaar alles rustig? Kort daarna de melding, dat goudzoekers massaal de hersens werden ingeslagen in het Sara – goudgeldgebied. Winkeliers van alles en nog wat beroofd. Drie tot vier keer per maand, bij voorbaat en voorraad evenwichtige rooflusten in voornoemd gebied aan te melden. “Alles rustig…, Roger Roger!”. En het bestrijdingspeloton? “Op de plaats rust—rust…”.

– Actie. Pas als er actie wordt ondernomen of daarmee wordt gedreigd, is de huidige regering Bouterse bereid en misschien in sommige gevallen ook nog in staat, om de gelden vrij te maken die al tijden ernstig verschuldigd zijn aan zowel de parastatale, private als publieke sector. Zo ook subsidiegelden voor een Spoedeisende Hulp in Paramaribo-Noord. Unit die met veel fanfare werd opgezet. Alles wordt met ‘veel fanfare’ opgezet en er worden ‘duurzame afspraken gemaakt…’, tot het ultieme moment, dat men er aangelengd achter komt…, de gas-/zuurstoffles heel gewoon –door een krankzinnige en dus ad-hoc beleidsaanvang– voortijdig en zonder vervanging is leeggelopen. ‘It just fizzled out…, bro’. Goederen bij particulieren uit de magazijnen gehaald, opdrachten tot het vervaardigen van alles en nog wat, diensten meervoudig voor elke verkiezing aan het volk beloofd…? ‘It all fizzled out, maaanh! Time and time again. As time always tells…, everything in time’.

– Instructie ter zake uitvoering. Een uitnodiging van de directie Energiebedrijven Suriname, welke niet zomaar kan worden afgezegd of genegeerd. Let op! Ready Kilowat dreigingen…! Leidinggevenden en anderen van de EBS worden geordonneerd om zaterdag aanstaande naar het buitenverblijf van de maatschappijdirecteur in Groningen – Saramacca te komen, om de beleidsinstructies –besproken met de regering Bouterse– op zeer korte termijn ten uitvoer te leggen. Wordt wat moois daar aan de S-rivier. De invitatiedictaten werden getekend door Duiker en Eyndhove. De samenleving werd via een nieuwswebsite, meteen in alertheid gebracht.

– Comptabel. De Nationale Assemblée verspreidde een convocatie om al op donderdag 20 Augustus 2015 te 11.00 uur bijeen te komen, in verband met vergadering en debat, inzake een gewijzigde Comptabiliteitswet. Ook daarbij onverdeelde aandacht van de samenleving gevraagd. Er zou in openbaar debat, bijeengekomen worden.

– Uitspraak van de week in ‘Ravaksur verband’: “De fout die Miskin heeft gemaakt, om zonder voorwaarden minister te worden, willen wij niet begaan…”.
http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/#ixzz3jN6zo800

– Belastinggelden. In Nederland is nogal wat tumult ontstaan, dat de regering Rutte –ondanks de verkiezingsbelofte zulks na te laten en een zogenaamde te voeren bezuini-gingspolitiek– weer vijf miljard EURO aan Nederlandse belastingcenten in een garantiefonds voor het armlastige Griekenland heeft gestopt. Premier Mark Rutte werd van voren, van achteren, van onderen, maar ook van links en van rechts in het Nederlands parlement rondgevent/-gemept. De NL pers daarover: ‘Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft kritiek op CDA en GroenLinks, die het Europese noodpakket voor Griekenland woensdag in een Kamerdebat niet steunden. Dijsselbloem is teleurgesteld in die partijen, zegt hij donderdag in een terugblik op het Griekenland-debat. Volgens hem zijn CDA en GroenLinks partijen die traditioneel pro-Europees zijn, maar nu de Europese redding van Griekenland niet steunen. “’Je mag altijd kritisch zijn. Ik begrijp dat het op dit moment aantrekkelijk is om tegen te zijn. Het is ook populairder. Maar ik ben daar wel teleurgesteld over”. Dijsselbloem betreurt het ook, dat de steun in de Tweede Kamer om Griekenland onder strenge voorwaarden in de Eurozone te houden en het herstel van de Euro niet in gevaar te brengen, kleiner is geworden’. Maar intussen nog mooiere zaakjes in Athene gaande. De premier van Griekenland, Alexis Tsipras, treedt later op de donderdag af. Vervroegde Griekse verkiezingen, worden op 20 september 2015 gehouden. Dat meldden Griekse regeringsvertegenwoordigers, volgens persbureau Reuters. Tsipras zal zijn ontslag donderdagavond indienen bij de president van Griekenland. Een opperrechter moet vervolgens een interim-regering gaan leiden. Tsipras spreekt het Griekse volk volgens Reuters, donderdagavond toe in een televisierede.

– Opmerkelijk. Eigen richting? De moeder die in maart jl. op een schoolplein in Zwolle – Oost Nederland de keel van een schooljuf dichtkneep, heeft een werkstraf van zestig uur opgelegd gekregen. Ook moet de vrouw een schadevergoeding van 770 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Zwolle donderdag bepaald. De moeder had in maart een discussie met de lerares van een basisschool in Zwolle over een voorval waarbij haar kind betrokken was. De gemoederen liepen op, waarbij de moeder de juf naar de keel greep. Volgens omstanders duurde dit zeker een halve minuut. De vrouw raakte hierdoor even buiten bewustzijn en liep verwondingen op aan de hals. De schooljuf zou door het incident minder werkplezier hebben en angstig zijn geworden. PTSS…? Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigde de moeder van een poging tot zware mishandeling. Ze mag geen contact zoeken met de lerares en niet in de buurt van de school komen.

– Jokers? Minister van Justitie op Sint Maarten Dennis Richardson, is zaterdag in Nederland voor spoedoverleg met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. De aanleiding voor het spoedoverleg is het optreden van chef Nationale Politie Gerard Bouman die op Sint Maarten duidelijk heeft gemaakt, niet meer samen te willen werken met corrupte bestuurders. “De criminele ondermijning van de gemeenschap en de integriteitissues nemen extreem zorgelijke proporties aan”, aldus de politiechef in een verslag van het bezoek dat maandag uitlekte. De openlijke ruzie is het gevolg van de weige-ring van Sint Maarten om mee te werken aan de oprichting van een aparte criminele inlichtingendienst, die buiten de politie om werkt. Nederland is voor dit idee, maar minister Richardson van Sint Maarten gaf vorige maand opdracht om alle voorbereidingen voor de oprichting van die dienst te staken. Van der Steur is het niet eens met de beslissing van de minister en zegt dat Richardson de zelfstandige en onafhankelijke rol van het Openbaar Ministerie aantast. Richardson hoopt Van der Steur zaterdag op andere gedachten te brengen. Op Sint Maarten zijn de criminaliteitscijfers hoog. Op het eiland wonen circa veertigduizend mensen, te weinig voor een eigen solide rechtssysteem, oordeelt Nederland. Sint Maarten maakt als apart land deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Tot zover de NL-pers in http://www.nu.nl/politiek/4108815/spoedoverleg-van-steur-en-richardson-sint-maarten.html . Dat hele ding op hedendaags Sint Maarten, heeft de neiging de gedachten hier te lande terug te brengen naar December 1990, toen een BNL Bouterse ook kwam vertellen, dat hij niet meer wilde werken onder de opperbevelhebber president Ramsewak Shankar. Wilde niet onder ‘de joker’ werken…!? Gevolg van al die minder vlijende ‘dinges…’? Ontslag van Bouterse als BNL en daarna een aangedreven Kerstcoup van waarnemend BNL Graansoogst cum suis. Typisch! Maar verschil moet er wel zijn. In tegenstelling tot Sint Maarten en hedendaags Suriname, kan men Shankar niet toen in 1990 en ook niet nu van enige vorm aan corruptie beschuldigen. Integendeel, bala!

– Paradijs. Nederland zal korte tijd eventjes als paradijs optreden voor uitgeprocedeerde asielzoekers/vluchtelingen. De Nederlandse politie is in actie en zal die categorie vreemdelingen, niet meer over de grens zetten. De vreemdelingenpolitie werkt vanaf vrij-dag niet meer mee aan uitzettingen van illegale vreemdelingen. Actievoerende medewer-kers zullen de vreemdelingen voorlopig na aanhouding en afhandeling van het papierwerk niet meer vastzetten, wat betekent dat ze niet kunnen worden uitgezet. De actie geldt voor uitzettingen naar het land van herkomst, maar ook voor uitzettingen naar Europese landen als daar als eerste asiel is aangevraagd. Alleen als bijvoorbeeld sprake is van strafbare feiten, zetten de agenten een illegale vreemdeling nog vast. De politiemensen voeren al maanden actie voor een betere cao. Daarbij worden “politiek gevoelige zaken” zoals de uitzettingen niet geschuwd. “De collega’s willen zich met de acties richten op zaken waar het kabinet direct voor verantwoordelijk is”, aldus politiebond ACP. Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten dat de actie vrijdag nog niet tot problemen gaat leiden. Op de langere termijn kan dat veranderen. Het ministerie zal zich dan mogelijk gaan beraden op juridische stappen. ‘Skowtu sa frede na minister, yere…!’.

– Baboeram. Die zou een verborgen agenda hebben…? Wie beweert dan nog steeds van maar eentje? En dat terwijl de importonderzoeker, prosecutor, juryselector and judge…, misschien wel zes agenda’s in een keer heeft geschreven. Allemaal in zijn enge voordeel en te nutte van het eigen getraumatiseerd gedachtegoed. ‘En passé…, effekes heeft meegnomen? Juist ja…, zesvoudige ‘afu skoinsi’ dossiers!’. http://gfcnieuws.org/baboeram-heeft-verborgen-agenda/ http://gfcnieuws.org/rozendaal-wil-meewerken-aan-onderzoek-baboeram/

b Een stoutmoediger analyse van Hardeo Ramadin over Sapoen en Chitan, meer nog te vinden op: http://gfcnieuws.org/raymond-sapoen-en-diepakkoemar-chitan-moeten-bedanken/

Justitia Pietas Fides MMCCCXLIII

More
articles