Nieuw ontwikkelingsplan voor verkeersveiligheid

(Foto: Regillio Derby)

“Met  het sustainable ontwikkelingsplan  voor een veilig verkeer neemt het ministerie van Justitie en Politie het op zich om samen met het Korps Politie Suriname (KPS) faciliteiten te creëren dat er altijd veilig verkeer is”, zegt Jeniffer van Dijk-Silos. Volgens Van Dijk-Silos moet de voorlichting moet met betrekking tot de verkeersregels professioneler worden aangepakt.

“We moeten niet alleen middels radio- en televisiespotjes de samenleving op de hoogte stellen wat veilig verkeer is en alles daarom heen, want zo bereik je niet de hele bevolking, daarom zullen er huisbezoeken afgelegd worden in de verschillende buurten om voorlichting over veilig verkeer te geven”, aldus Van Dijk-Silos. In het nieuwe verkeersveiligheidsplan is ook een rol weggelegd voor het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) en de jeugdparlementariërs. Op deze laatste groep doet de minister een dringend beroep om zich op de hoogte te stellen van de verkeersregels, zodat zij als volwaardige leden kunnen deelnemen aan het project.

Volgens de bewindsvrouw zal er een centraal beleid gevoerd moeten worden waarin er samengewerkt zal worden met stakeholders, het bedrijfsleven, Roy Boedhoe Enterprise en de civil society. Personen uit deze takken van de samenleving zullen zitting nemen in een commissie betreffende verkeersveiligheid. Het ligt in de bedoeling dat de verkeersveiligheidsmaand een continu project zal worden.

door Melissa Achthoven

More
articles