Muntslag uitgeleverd aan Amerika

De autoriteiten op Trinidad en Tobago hebben gisterochtend de Surinamer Edmund Muntslag uitgeleverd aan de Verenigde Staten van Amerika (VS). Hij werd op de Piarco International Airport op het eiland overgeleverd aan Amerikaanse agenten die hem speciaal waren komen ophalen.
Muntslag werd al geruime tijd gezocht voor zijn vermeende aandeel bij de smokkel van zeker 5 kg cocaïne en het gebruik van een vuurwapen bij een drugstransactie. De feiten zouden zijn gepleegd tussen 2011 en 2013 en zijn nauwverbonden met enkele punten waarvoor zijn medeverdachte Dino Bouterse was aangeklaagd en ondertussen tot 16 jaar cel veroordeeld in de VS.Muntslag heeft, sinds hij in augustus 2013 kort na aankomst in Trinidad werd aangehouden, tevergeefs geprobeerd zijn uitlevering te stuiten. Helaas was vorige maand zijn ‘smeekbede’ aan de hoogste beroepsautoriteit aan dovemansoren gericht. Toen zijn argumenten van tafel werden geveegd, stond niets zijn uitlevering meer in de weg. De laatste papieren voor zijn uitlevering werden op 29 juli ondertekend. Nadat hij op de luchthaven werd uitgeleverd aan de V.S., is hij onder begeleiding van Amerikaanse agenten vanuit Trinidad overgevlogen naar New York waar hij nu wordt vastgehouden.

More
articles