Justitia Pietas Fides MMDCCCXXXII

– ‘Tjoepietjoepie’. Ready Kilowatt en de ‘afuskoinsi’ aankopen. Bij Ready Kilowat blijkt nu, dat er weinig knap met ‘in and outs’ van de magazijnen geknoeid is. In & Out! Een 100 % knoeipartij. Een cijfer dat bij velen ingang blijkt te vinden.. ‘The fourmillion Euro – man’ Willibrord (!), dokt als een duikelaar weg, voor maar ‘vijf’ vragen in het klad die onder meer met een limousine en zeer zwaar bewaakt, door Arturo naar het parket van de PG zijn/werden overgebracht. Weer dat getal “vijf”. Vijf vragen die helaas in de klad bleven hangen. Maar kan de slome duikelaar die geen vragen kan beantwoorden, zonder gevaar voor eigen leven, deze wel komen beantwoorden of minstens bevestigen? Misschien wel niet! Want hij heeft het waarschijnlijk niet zonder de weinig ingenieuze hulpwetenschap van elitair aandoend zoontje gedaan. Spruit die niet ver van de stam, lijkt te zijn gevallen. Afkomstig van een ander wondermens in de ‘fufuru’. Ingenieus jatten…? Neen ‘beta’, gewoon openlijk en met een grote bek het volk intimiderend bestelen. Daarbij ook nog doen alsof Ready Kilowatt, zowat failliet is en dus de samenleving de rekening, de deurwaarder en afsluitende kosten (…), op de stoep mogen ontvangen en een exploot krijgen te verwerken. Daarna de verhoogde schalen van tariefaandoeningen op de kennisgevingen, bij de rest van het land aanschouwen. Verhoging? Wat een nut heeft die nutteloosheid. Wel het gevlochten koper bestellen, maar de meetkunde niet erbij. En dan jatten. Hoe kom je dan aan een goed/eerlijk tel- en verbruikscijfer. Natte vingerwerk en jumperschattingen dus. Maar wel een grote mond opzetten, tegen de weerloze en ongewapende burgercliënten. Helaas niet alleen daar in dat straatje ten noorden van de kerk, maar ook aan of tussen het stromenland van de Redmondkokros en kleine Saramacca aan de Drambrader-unit. Over de gerichte en steeds luidruchtiger gasscheten van Dijkveld/Livorno, voorlopig maar helemaal te zwijgen. Brandgevaarlijk, joh. Want ook daar zit de klad monopolistisch, er binnenkort wel weer in. Prrrrrrt! Het stinkt van alle kanten. En dan tot slot, het verlossende woord van een ziener, voor de cliëntconsument? http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/08/07/chiragally-geen-reden-voor-verhoging-stroomprijs/

– ‘Dino Google Alert’.Het was vannachtweerraak: ‘Muntslag extradited to US to face trial for cocaine trafficking – Trinidad Guardian. ‘Muntslag, whose family runs a restaurant in Suriname’s capital, Paramaribo, is jointly charged with Dino Bouterse, the 41-year-old son of Suriname’s …’ — Trinidad & Tobago Express.Published on Aug 6, 2015, 9:37 pm AST ‘He was wanted by the US government after he, along with Dino Bouterse, the son of Suriname President DesiBouterse, allegedly conspired to …’ Tot zover de inleidingen. Dat men er tot nog toe niet doodziek van wordt, ons land als geheel –keer op keer en wereldwijd– via het Internet, bij de criminele rommel van enkelen wordt betrokken? Nu kan men de lokale pers en die van Nederland, er in ieder geval niet van beschuldigen met conspiraties bezig te zijn. De olievlek wordt globaal steeds groter en groter. En de zaken veel aantrekkelijker om ‘de soevereiniteit’ van het land Suriname, geheel van tafel te vegen. Maar op 12 Augustus 2015, wordt natuurlijk weer de juiste keuze gemaakt, om nog meer ellende te voorkomen. Of niet dan? Lees zelf maar!http://www.trinidadexpress.com/20150806/news/tt-gives-up-muntslag-to-us-agents https://www.guardian.co.tt/news/2015-08-06/muntslag-extradited-us-face-trial-cocaine-trafficking In conclusie? Enkele reis in een DEA-vliegtuig, Piarco- T&T naar La Guardia, JFK – New York of een ander federaal landingsveld; dichtbij Brooklyn – NY.

– Douane. Een ernstige beschuldiging van Bouterse maakt broer/neef Chin A Loi erg boos. Hij geeft onweerlegbaar aan, volgens ‘de wet’ en de richtlijnen van Financiën blijvend te willen werken. Maar als keer op keer de stringenter maatregelen die genomen waren/zijn (…), door een regeringswisseling of ministeriele mutatie ongedaan worden gemaakt (…), valt er niet afdoend en fiscaal verantwoord het werk te blijven doen. Die zat, hor! Koekjes van eigen deeg, worden bij de thee afgeserveerd. In een era, dat alweer drie bewindvoerders de trappen van het Torengebouw beklommen. Twee dames en een heer. Het land werd er blijkbaar niet beter van, als de dagelijkse klachtenreeks, van rechtstreeks door de Staat benadeelden wordt aangevuld. Het portier van de auto moet op straat maar even worden geopend en het notitieblok kan worden aangevat. Een tijd terug had men in de binnenstad enkel last van zwervers en illegale parkeerwachters. Nu zijn het honderden die door wanbetaling van de Overheid hun problemen komen lozen. Voor 2012 bekroop een schaamtegevoel de benadeelde om nog iets te zeggen. Vaker werd daarbij ook nog gecounterd: “Je zal gek zijn om nog voor ze te werken of iets aan hen te leveren…’ Echter nu een ongebreidelde waterval mee te maken…, een tsunamie aan klachten die de willekeurige toehoorder tegemoet treedt. ‘Dem man musupai mi disi…!’. “Lawlawsani…, dem man musupai mi miljoenen…”, als overtreffende trap. Een ander vorm van ‘streylibi’. De ondernemers hebben laten weten, absoluut niet gek te zijn en dus geen deel te nemen in de Bouterse-II regering. Palu gaat niet akkoord met take it or leaveit…’. De derde lacht zich een stuip en vraagt zich af, hoeveel maanden ze het zullen volhouden. Een vierde laat weten…, benieuwd te zijn wie zich nog laat lenen voor een toch al ‘ingezette epiloog’ van een bepaald tijdperk. De vijfde is kernachtiger: “Wie gaat nou nog in een regeerhuis, waarvan de hele samenleving weet, dat er niet eens een dak meer op rust”. De padieboeren willen naar de hoofdstad, op 12 Augustus 2015. Met de bushouders die het vervoer al hebben toegezegd. Kan allemaal heel mooi worden. Ook voor Lackin, Algoe, cum suis. Palu zegt niet meer mee te spelen? Na zoveel dwingen en krolse geluidjes…, wil Palu niet nemen wat haar wordt aangeboden? “Take it or leave it…?”. ‘Du no du will take it all!’.Alsof met de collecte in de kerk, het nog iets uitmaakt aan principes of enig principieel handelen. Geen bal dus!

– Elo! Quorum of de stille kracht? Wel of geen quorum? Men gaat gewoon met maar al te doorschijnende beweginkjes, voorbij aan de schaamteloze handelingen vertoond: voor/op/na 25 Mei 2015. Hebben Chitan en Sapoen verraad gepleegd richting V7 of PertjajaLuhur? Zijn daarbij drogredenen ter zake uitblijvende vernieuwingen gebruikt of niet? Muggenzifters zoeken naar ‘quorum’ en ander inferieure zaakjes aan de materie, om de boel wat levendiger te kunnen frustreren. Als je verraad pleegt, wordt je als verrader ‘teruggeroepen’ en niet anders. Men vergeet een ding en dat zijn de destructieve gedragingen van Sapoen in het rijke verleden. Toen heeft hij Pendawalima ook gecoupt en heeft Somohardjosnellius gehandeld. Vervolgens een succesvoller PertajaLuhur, volgens het Somoriaans concept weten te stichten en opnieuw te voeden. Nu gebeurt hetzelfde en wel door eenzelfde teruggekeerde Sapoen op de voorplecht. Al houdt de meer ontwikkelde stedeling niet erg veel van de weinig orthodoxe handelingen die Somohardjo naar voren brengt…, toch zullen Sapoen en Chitan c.s. de kosmos eens binnenwandelen. Daar mag de ‘dag des oordeels’ verder met dat ploegie afrekenen. Quorum…, muggenziftertje of spijkers op laag water? ‘What’s in a name, ifphantoms have taken over?’. ‘Wajang popkistaysking’.
http://www.imdb.com/title/tt0071058/ https://nl.wikipedia.org/wiki/De_stille_kracht

– Woorden. ‘Nog vijf’, ‘om de vijf’ en ‘platform’. Dat zijn woorden die te pas en te onpas, ingang vonden in de afgelopen weken en maanden. Nog vijf jaar NDP-gedoe en/of aangestuurde amateurellende. ‘Om de vijf…’, werderechtelijk onderhoud van het Nationaal Indoor Stadion (NIS) en oneigenlijk gesubsidieerd uit wazige vermogens van De Nationale Assemblee. En dan een acquisitie ‘feppig platform’ om eigenlijk te balloteren, wie warm te maken en op te nemen in de regering Bouterse II. En dan tot slot, de uiterst creatieve Parmessar die ook weer een platform wil? Om te kijken, hoe nu verder met de bouw van huizen en dakconstructies, in de opmaak naar een land…, dat door ook ramporkanen zal worden geteisterd. Misschien als surplus een platform om te onderzoeken waarom er zoveel huisbranden zijn en waarom zoveel mensen zonder platform komen te zitten, in een land wat opnieuw afglijdt naar de dictatuur. Een raadsvrouwtje, welk het niet eens is of werd met de confrater die ‘grathari’ zegt, dat men bezig is De Nationale Assemblee over te nemen en het presidentiële meer macht aan te meten. Heel gewoon door kunstmatig draagvlak bij de Wetgevende Macht te verhogen en de Grondwet naar Bouterse’s hand te zetten…, voor zelfamnestie en –bescherming. ‘De junior…’, heeft inderdaad de jaren tachtig van de vorige eeuw niet in vol bewustzijn mogen meemaken. Voor haar info en verder ontwikkeling: “Men loert al tijdenlang om dit land terug te brengen naar een dictatuur die door een structureel gemangelde democratie en verkrachte rechtstaatgedachte tot stand moet komen”. Gebeurde veel eerder in Argentinië, Venezuela, Chili, Ghana en werd in de regio verder nog gepareerd in Paraguay of het mislukte deelgebeuren van Honduras. Zo men wil het Guatemala van een United Fruit. Waarom zou men het hier niet proberen, als het gevaar zogenaamd intern en extern latent aanwezig is of zou zijn? De brief aan Baboeram zegt voldoende. Die ‘brief’ was echt geen ‘de-brief’, zoals de Anglicisten dat formuleren. Integendeel! Een brief met een gevaarlijk signaal. De rechtstaat verder ondermijnend en de grondwet op schop. De universele rechten bij verdrag bevestigd en geratificeerd tot dode letters te vermalen. ‘Ontken dat ook nog maar effekes!’.

– Who is who? Alsof de duvel…, ermee speelt! Breakin’ News…, Obiang komt mee inaugureren op 12 Augutus 2015. Wie nog meer en wie zegt dan meteen af…? Juist ja!

– Logica en actie. Daar moet je de Fransen voor hebben en niet de commercieel overklaste koppigheid. ‘Frankrijk is vrijdag begonnen met een grote zoektocht naar meer wrakstukken van rampvlucht MH370. Helikopters, boten en een vliegtuig, speuren in de Indische Oceaan bij het eiland Réunion. Het zoekgebied is ongeveer 4800 vierkante kilometer groot, vergelijkbaar met de provincie Noord-Brabant. Volgens prefect Dominique Sorain duurt de zoektocht ongeveer een week, afhankelijk van de weersomstandigheden. Er zijn wel een paar objecten gevonden, maar het is nog niet bekend of die van het ramptoestel komen. Op Réunion werd eind vorige maand een wrakstuk gevonden, dat volgens Maleisië van de rechtervleugel van het ramptoestel komt. Het was het eerste spoor van het vliegtuig, dat in Maart 2014 verdween, tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Aan boord waren 239 mensen, onder wie een Nederlandse vrouw.

Justitia Pietas Fides MMDCCCXXXII

More
articles